Het Martelarenplein in Leuven is vandaag nog een stenen vlakte maar moet transformeren in een groene en rustgevende omgeving.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Martelarenplein in Leuven is vandaag nog een stenen vlakte maar moet transformeren in een groene en rustgevende omgeving. © Vertommen

Bekijk hier de eerste ‘visuals’ van het toekomstige Martelarenplein: “We denken aan watersproeiers aan de kant van de terrassen”

Ontwerpbureau OMGEVING is klaar met het voorontwerp van het Martelarenplein van de toekomst. Eerder polste de stad Leuven bij de inwoners en die kozen met overtuiging voor een groener plein: “In cirkelvormige bakken komen bomen en struiken die verkoeling brengen in de zomer. De toekomstbeelden laten je dromen over fijne ontmoetingen, onder een boom op een bankje”, zegt schepen van Openbaar Groen Lalynn Wadera (Vooruit).

1 reactie

  • freddy cardoen

    2 maanden geleden
    Altijd hetzelfde met de stad Leuven . Ze vragen altijd zogezegd de mening van de bevolking . Zou het niet normaal zijn dat aan de gehele Leuvense bevolking hun mening gevraagd wordt . De meerderheid weet van niets en de beslissing is al lang op voorhand genomen .