Ballon van de Vriendschap krijgt donderdag nieuwe plek in Leuven

De Ballon van de Vriendschap krijgt donderdag een nieuwe plaats in Leuven. Zoals aangekondigd zal het cadeau van de Jaartallen aan de stad Leuven ‘landen’ op het bloemenperk tegenover het busstation aan het Martelarenplein. Op 14 mei 2018 vertrok de Ballon van de Vriendschap noodgedwongen en niet geheel naar de zin van de Jaartallen met zijn vier bronzen personages naar het Herbert Hooverplein.

 1. Voorbijstekende fietsster gaat tegen de grond
  Leuven

  Voorbijste­ken­de fietsster gaat tegen de grond

  In het centrum van Leuven zijn woensdagavond twee fietsers gebotst. Een 20-jarige man uit Zoutleeuw wilde op het Mathieu de Layensplein links afslaan in de richting van de Pensstraat. Toen hij vertraagde, begon een 65-jarige vrouw uit Heverlee hem in te halen met haar fiets. De vrouw had niet opgemerkt dat de jongeman naar links afsloeg en botste tegen zijn fiets. De vrouw kwam ten val en werd met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De politie kwam ter plaatse en stelde proces-verbaal op.
 1. Vincent, de man die de Gouden Klassiekers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Vincent, de man die de Gouden Klassie­kers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Hij is de enige wielerliefhebber die blij is dat Parijs-Roubaix niet doorgaat. Vincent van Marrewijk sprong na de Ronde naar de koppositie van de Gouden Klassiekers en mag zich nu € 7.000 rijker rekenen. De Nederlander kon de eindzege zelfs pakken zonder winnaar Wout van Aert in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. “Dankzij Fuglsang en de goedkope Vlasov ben ik van ver kunnen terugkomen.”