Het voorbije weekend had een vandaal op twee locaties, aan een carpool-parking langs de Mechelsesteenweg en de abdij Keizersberg, al de banden van een hele reeks geparkeerde voertuigen platgestoken.
Volledig scherm
Het voorbije weekend had een vandaal op twee locaties, aan een carpool-parking langs de Mechelsesteenweg en de abdij Keizersberg, al de banden van een hele reeks geparkeerde voertuigen platgestoken. © Vertommen

Autovandaal slaat weer toe: opnieuw tal van banden stukgestoken in en rond Leuven

LeuvenOpnieuw heeft een vandaal banden van verschillende geparkeerde auto’s platgestoken. Het voorbije weekend raakten maar liefst vijftien auto’s beschadigd op deze manier. Deze keer, vermoedelijk in de nacht van maandag op dinsdag, waren het er minstens zes.

 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 2. Gereviseerde RUP Dorpskern Veltem binnenkort voorgesteld aan bevolking tijdens infomarkt

  Gereviseer­de RUP Dorpskern Veltem binnenkort voorge­steld aan bevolking tijdens infomarkt

  Over het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) Dorpskern Veltem, dat de toekomst van de landelijke deelgemeente moet uitstippelen, is al de nodige inkt gevloeid. Schepen van ruimtelijke planning Philippe Scheys (CD&V) had al aan de actievoerders van Leefbaar Veltem-Beisem beloofd dat er een bijkomende infomarkt zou komen over het definitieve ontwerp. Daarvoor werden nu ook een datum en een locatie vastgelegd.
  Herent
 3. Psychiatrisch verzorgingstehuis bouwt nieuwe campus in Lubbeek: “Evolutie naar genormaliseerd wonen dat herstelgericht werkt”

  Psychia­trisch verzor­gings­te­huis bouwt nieuwe campus in Lubbeek: “Evolutie naar genormali­seerd wonen dat herstelge­richt werkt”

  De bewoners van het psychiatrisch verzorgingstehuis (PVT) krijgen een nieuwe thuis in het centrum van Lubbeek. Daar zullen ze vanaf eind 2025 leven in nauwe verbondenheid met het dorp wanneer ze hun intrek nemen in een duurzame woongelegenheid, gebouwd volgens de nieuwste inzichten. “Knap hoe het ontwerp ervoor zorgt dat bewoners en buurtbewoners samen deel uitmaken van één sociaal weefsel”, vertelt burgemeester Theo Francken (N-VA).
  Lubbeek