Beschuldigde Lecha Sultakhanov (rechts) wordt bijgestaan door een tolk.
Volledig scherm
PREMIUM
Beschuldigde Lecha Sultakhanov (rechts) wordt bijgestaan door een tolk. © Vertommen

ASSISEN. Zus slachtoffer haalt uit naar beschuldigde: “Hij heeft ons leven en dat van zijn kinderen kapotgemaakt”

VILVOORDE/LEUVENWas het islamitisch huwelijk tussen Lecha Sultakhanov (40) en Yakhmat Iljasova (31) nu wel of niet ontbonden vier dagen voor haar dood? Er werd veel over gepalaverd in het Leuvense assisenhof, maar niemand van de getuigen die op het einde van de dag een eensluidend antwoord kon of wilde geven. De zus van het slachtoffer maakte de gelegenheid gebruik om nog eens uit te halen naar beschuldigde. “In onze cultuur kan je hem bezwaarlijk een man noemen. Hij bracht nooit een cent binnen”, sneerde de Belgische met Tsjetsjeense roots. 

 1. COLD CASE. “Nam pastoor Vanhoutte de waarheid mee in zijn graf? En onderging hoofdverdachte Gustaaf een gezichtsverandering?”: hoe bijna 40 jaar na de feiten de moord op Lieve (13) blijft nazinderen in Dentergem
  PREMIUM
  Dentergem/Tielt

  COLD CASE. “Nam pastoor Vanhoutte de waarheid mee in zijn graf? En onderging hoofdver­dach­te Gustaaf een gezichts­ver­an­de­ring?”: hoe bijna 40 jaar na de feiten de moord op Lieve (13) blijft nazinderen in Dentergem

  Boerenzoon Filip Ally (53) was 15 toen hij in 1984 langs een akker een meisjesfiets zag liggen, waarop een boekentas was vastgebonden. De fiets was eigendom van Lieve Desmet, een tienermeisje dat na schooltijd spoorloos verdween en pas 2 maanden later werd teruggevonden. Vermoord en gedumpt als een beest. Was de vraag tot losgeld het werk van een flauwe plezante? En waarom verdween trucker en cafébaas Gustaaf meteen na de feiten, om nooit meer op te duiken? Wij gingen praten met ooggetuigen in Dentergem, over misschien wel de zwartste pagina uit de geschiedenis.
 1. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.
 2. COLD CASE. Wie doodde halve eeuw geleden Jules en Louise? Moordwapen gevonden, maar nabestaanden kregen nooit antwoorden: “Had onze familie het bij het rechte eind, of niet?”
  PREMIUM
  Geetbets

  COLD CASE. Wie doodde halve eeuw geleden Jules en Louise? Moordwapen gevonden, maar nabestaan­den kregen nooit antwoorden: “Had onze familie het bij het rechte eind, of niet?”

  Een koude winteravond, 25 februari 1970. In een afgelegen woning aan de Wolfhaagweg in het anders zo rustige Vlaams-Brabantse gehucht Bergen (Geetbets) weerklinken zeven schoten. Een dag later worden de lichamen van Jules Hendrickx (64) en Louise Onbelet (63) teruggevonden in hun zetel voor de televisie, op de tafel staan drie lege koppen koffie. Van wie de derde was, is tot op vandaag niet geweten, al zijn er wel vermoedens.