De verdediging wil het hof van assisen wraken.
Volledig scherm
De verdediging wil het hof van assisen wraken. © Photo News

ASSISEN. Verdediging haalt slag thuis. Proces ‘helikopterbruid’ moet overgedaan worden

LEUVENIn het proces tegen Kristel Appelt (27) en Björn De Candt (30) zijn dinsdagochtend de beschuldigden aan het woord geweest. Tijdens het afronden van de zitting kreeg de jury per ongeluk naast de papieren met schuldvragen ook een document met een eigen interpretatie van de voorzitter in, informatie die hen zou kunnen beïnvloeden tijdens hun beraad. De verdediging wraakte het hof en voorzitter Veerle Aelbrecht willigde dat verzoek uiteindelijk in. 

 1. “Eenrichtingsstraten alleen volstaan niet voor een vlotter verkeer”: Overleg Buurtcomités Kessel-Lo lanceert innovatieve oplossing voor mobiliteitsplan
  PREMIUM
  Leuven
  4

  “Eenrich­tings­stra­ten alleen volstaan niet voor een vlotter verkeer”: Overleg Buurtco­mités Kessel-Lo lanceert innovatie­ve oplossing voor mobili­teits­plan

  Het burgerpanel - opgericht door de stad Leuven - heeft 28 doelstellingen gekozen voor de toekomstige mobiliteit in deelgemeente Kessel-Lo. Het Overleg Buurtcomités Kessel-Lo (OBK) onderschrijft die voorstellen, maar ijvert er wel voor doorgaand verkeer te verminderen. “Vooral tijdens de ochtend- en avondspits moeten we sluipverkeer afleiden naar de grotere assen.”
 2. Stad Leuven en drie sportclubs ondertekenen Charter Generatie Rookvrij: “Hopelijk kunnen we nog clubs overtuigen van dit fantastische project”
  PREMIUM
  Leuven

  Stad Leuven en drie sportclubs onderteke­nen Charter Generatie Rookvrij: “Hopelijk kunnen we nog clubs overtuigen van dit fantasti­sche project”

  Sinds de start van het huidige sportseizoen zijn drie Leuvense sportclubs rookvrij. Dat betekent dat roken op of naast de terreinen werd gebannen. Nu ondertekenden de stad Leuven en de drie sportclubs het Charter Generatie Rookvrij. “Hoewel wij zelf amper rokers in onze club hebben, willen we bij onze jeugd niet de indruk wekken dat roken het goede voorbeeld is”, zegt Bianca François van KC Leuven.
 3. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.