Beschuldigde Peter Willems.
Volledig scherm
Beschuldigde Peter Willems. © Vertommen

ASSISEN. Ex-lijfwacht koning meteen in de boeien geslagen na verdict van 25 jaar cel: “Politietechnieken gebruikt om slachtoffer te wurgen”

LEUVEN/TIELT-WINGE/TIENENDe volksjury in Leuven heeft de verdediging van Peter Willems (48) niet geloofd. Volgens de twaalf gezworenen was de dood van Erik Van Puymbrouck (63) een moord pur sang. Hof en jury veroordeelden de ex-agent na drie uur beraadslaging tot 25 jaar cel. Hij werd meteen in de boeien geslagen na de uitspraak.

 1. Kan Remco Evenepoel de Ronde van Spanje winnen? Schrijf je in voor de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro
  Gouden Vuelta
  13

  Kan Remco Evenepoel de Ronde van Spanje winnen? Schrijf je in voor de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro

  Vrijdag 19 augustus gaat de Ronde van Spanje van start. Blikvanger aan het vertrek in het Nederlanse Utrecht is onze Remco Evenepoel. De 22-jarige Belg is een van de topfavorieten om de eindzege in de wacht te slepen, maar de concurrentie is niet van de poes. Denk jij dat hij aan het langste eind kan trekken? Bewijs dat je de grootste kenner bent met de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro cash.
 2. Nood aan fris en gratis water? In pioniersstad Leuven kan je gaan tappen aan een bouwwerf: “Iedereen welkom, van onze groendienst tot de hobbytuinier”
  PREMIUM
  Leuven

  Nood aan fris en gratis water? In pioniers­stad Leuven kan je gaan tappen aan een bouwwerf: “Iedereen welkom, van onze groen­dienst tot de hobbytui­nier”

  De droogte en de hittegolf drukken ons met de neus op de harde realiteit: water is het nieuwe goud. In Leuven is dat besef al langer doorgedrongen en gaat het stadsbestuur in samenwerking met aannemers creatief om met opgepompt grondwater. “Iedereen kan gratis water komen tappen aan de bouwwerven, met dank aan de werfwatercontainer”, laat schepen van Klimaat David Dessers (Groen) optekenen.