Artefact-festival in teken van ‘Parallel Crossings’

Artefact-festival in Leuven is toe aan de 19e editie en vindt dit jaar plaats van 21 februari tot 10 maart. Het internationaal gewaardeerde festival staat in het teken van het thema ‘Parallel Crossings’ en mikt opnieuw op minstens 15.000 bezoekers.

0 reacties

 1. ‘Warm Alarm’-actie maakt de stijgende zeespiegel zichtbaar in de stad
  Leuven

  ‘Warm Alarm’-ac­tie maakt de stijgende zeespiegel zichtbaar in de stad

  De Leuvense cultuursector, Leuven 2030, KU Leuven en enkele organisaties hebben samen een programma in elkaar gebokst rond duurzaamheid: Warm Alarm. Zo willen ze de Leuvenaars overtuigen om mee te strijden voor minder uitstoot en meer toekomst. Op initiatief van 30CC werd er vandaag een horizontale oranje streep op 2 meter hoogte aangebracht op de Stadsschouwburg. Die symboliseert de stijgende zeespiegel.
 2. Lucie ‘the queen’ Mertens (78) uit Leuven leeft erg mee met Queen Elizabeth II: “Ja, ik ga huilen tijdens de begrafenis van Philip”
  PREMIUM
  Leuven

  Lucie ‘the queen’ Mertens (78) uit Leuven leeft erg mee met Queen Elizabeth II: “Ja, ik ga huilen tijdens de begrafenis van Philip”

  Ze lijkt sprekend op Queen Elizabeth II en ze draagt tijdens haar rondleidingen in Leuven als stadsgids niet zelden de typische hoedjes die de Britse koningin zo graag ziet. We hebben het uiteraard over Lucie Mertens (78) die door corona haar eigen jubileumfeest al zes (!) keer moest uitstellen. “Verplaatst naar 2022, maar nu leef ik vooral mee met het verdriet van Queen Elizabeth II na de dood van haar man Philip”, vertelt Lucie.
 1. Nachtwinkeluitbater klopt jonge, gewapende overvaller blind aan één oog: “Dit geweld was niet proportioneel”
  PREMIUM
  BIERBEEK

  Nachtwin­kel­uit­ba­ter klopt jonge, gewapende overvaller blind aan één oog: “Dit geweld was niet proportio­neel”

  Als de overval op de nachtwinkel in Bierbeek was gelukt, waren ze enkele sloffen sigaretten, een fles whisky en een pakje kauwgom rijker. Maar dat was buiten de uitbater gerekend, die vocht voor zijn leven, toen hij een wapen op zich gericht kreeg. Gevolg: een dader raakte blind aan één oog. “Die winkelier is zijn boekje te buiten gegaan”, is de verdediging stellig.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"