Jeroen Lemaitre van Animaux Speciaux in de Mechelsestraat.
Volledig scherm
Jeroen Lemaitre van Animaux Speciaux in de Mechelsestraat. © Foto Vertommen

Animaux by Night: offensief tegen de coronasleur

LeuvenBlack Friday, de jaarlijkse hoogmis van de commerce, zal in Leuven tot laat op de avond blijven voortduren. Tijdens de shoppingnocturne zullen de meeste winkels tot 22u openblijven, en zullen de winkelstraten feeëriek verlicht worden. Dat Black Friday niet alleen gereserveerd is voor de grote elektroketens bewijst Jeroen Lemaitre: taxidermist en eigenaar van de opgezette dierenspeciaalzaak Animaux Spéciaux. Hij organiseert vanavond het kleinschalige evenement Animaux by Night, om de coronasleur voor eventjes te kunnen vergeten. 

 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. N-VA maakt het ‘Halverwege Rapport’ van Leuvens stadsbestuur: “Wij willen ook voldoende aandacht voor de middenklasse die geen huis meer kan kopen”
  Leuven
  2

  N-VA maakt het ‘Halverwege Rapport’ van Leuvens stadsbe­stuur: “Wij willen ook voldoende aandacht voor de middenklas­se die geen huis meer kan kopen”

  Applaus maar ook grote bezorgdheden op de oppositiebank waar N-VA nu al drie jaar het beleid van de meerderheid Vooruit/Groen/CD&V op de voet volgt. Het initiatief Leuven Helpt krijgt bijvoorbeeld veel lof en ook de investeringen in fietsinfrastructuur worden goed onthaald. Minder vreugde is er voor het woonbeleid en de kloof tussen arm en rijk.
 3. Vier jaar cel voor vrouw die liefde van haar leven letterlijk uit de weg wilde ruimen: “Ze heeft haar auto als wapen gebruikt”
  PREMIUM
  LEUVEN/WESTERLO

  Vier jaar cel voor vrouw die liefde van haar leven letterlijk uit de weg wilde ruimen: “Ze heeft haar auto als wapen gebruikt”

  Dat ze haar auto niet onder controle had en haar ex totaal niets wilde aandoen, die versie heeft de rechtbank niet gevolgd in het geval van Halima S. De 25-jarige vrouw uit Westerlo schepte twee jaar geleden ’s nachts in Kessel-Lo de liefde van haar leven op de motorkap van haar auto na liefdesperikelen. Die poging doodslag kost haar nu vier jaar cel.