Jorge Piot en zijn vriendin Hanne Winters hebben café Allee op de Oude Markt in Leuven overgenomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Jorge Piot en zijn vriendin Hanne Winters hebben café Allee op de Oude Markt in Leuven overgenomen. © Vertommen

Ambitieus koppel geeft legendarisch café Allee tweede leven: “Vanaf 3 september stroomt er weer bier uit de tapkraan, en hopelijk erg veel”

LeuvenNa de verplichte horecasluitingen werd duidelijk dat de Oude Markt in Leuven verder moest zonder het legendarische café Allee. Zonder meer een groot verlies, maar het levenswerk van uitbater Luc Vanbutsele krijgt alsnog een tweede leven, met dank aan een jong en enthousiast koppel dat grote plannen heeft met ‘den Allee’. “Het is een monument in Leuven en ver daarbuiten. We zijn ons daar bewust van”, zegt Jorge Piot (30).

0 reacties

  1. Legendarisch Café Allee in Leuven sluit deuren: “Je vond er muziek, anarchisme, plezier... en ging pas naar huis als de mensen naar hun werk vertrokken”
    PREMIUM

    Legenda­risch Café Allee in Leuven sluit deuren: “Je vond er muziek, anarchisme, plezier... en ging pas naar huis als de mensen naar hun werk vertrokken”

    “Verstandige dingen gebeurden er niet. Maar wel héél plezante dingen.” Zo herinneren ex-stamgasten zich Café Allee in Leuven, dat de boeken neerlegt. Na Het Damberd in Gent verdwijnt daarmee opnieuw een stukje horecageschiedenis. “De volumeknop stond er in de jaren 80 stevig open en het rook er altijd wat naar asbak. Maar je kon er terecht voor vriendschap, vaderlijke raad en lessen in muziek.”