Het bedrijventerrein in Haasrode.
Volledig scherm
Het bedrijventerrein in Haasrode. © Vertommen

Alweer stap dichter bij treinhalte aan bedrijventerrein Haasrode

LeuvenHet voorstel voor een treinhalte aan het bedrijventerrein in Haasrode is opnieuw een stap dichter bij realisatie. Nadat Federaal minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) eerder al het plan steunde, toont nu ook Vlaams minister van mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) zich niet afwijzend. Meer nog: er is voor de eerste keer overleg geweest tussen de Vlaamse en Federale administraties.

 1. REPORTAGE. Amper zelftests te vinden in Leuven, toch is de vraag al groot: “Kan ik mij anders op een wachtlijst zetten?”
  PREMIUM
  Leuven

  REPORTAGE. Amper zelftests te vinden in Leuven, toch is de vraag al groot: “Kan ik mij anders op een wachtlijst zetten?”

  Vanaf vandaag kan je bij je apotheker terecht voor een corona-zelftest. Onze redactie ging op pad langs de Leuvense apotheken, maar nagenoeg nergens waren er al zogenaamde zelftests geleverd. Maar wie zoekt, die vindt. Bij apotheker LOX in Kessel-Lo hadden we prijs. Maar hoe werkt dat nu juist? En worden onze lokale apothekers overspoeld met vragen naar zo'n zelftests?
 2. Deze kids leren spelenderwijs huis van de toekomst programmeren: “Digitale kennis van Belgische kinderen is beduidend lager dan in onze buurlanden”
  PREMIUM
  Leuven

  Deze kids leren spelender­wijs huis van de toekomst programme­ren: “Digitale kennis van Belgische kinderen is beduidend lager dan in onze buurlanden”

  Verschillende kinderen tussen 8 en 12 jaar zijn deze week op STEM-kamp in Leuven. Geen alledaags kamp, wel eentje waar de kinderen digitale vaardigheden leren zoals programmeren. Een samenwerking tussen Samsung en vzw Link In De Kabel. “Het doel is om dit jaar meer dan 5.000 kinderen en jongeren in ons land digitale tools bij te brengen.”
 1. Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl
  Play

  Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl

 2. Suthep is plots toeschouwer van een strijd tussen een bidsprinkhaan en een vogel
  Play

  Suthep is plots toeschou­wer van een strijd tussen een bidsprink­haan en een vogel