Kotbaas Patrick Peeters aan het iconische beeld van de Kotmadam in Leuven, samen met ‘zijn’ studentes Rune Lemmens (19) en Amber Fariss (23).
Volledig scherm
PREMIUM
Kotbaas Patrick Peeters aan het iconische beeld van de Kotmadam in Leuven, samen met ‘zijn’ studentes Rune Lemmens (19) en Amber Fariss (23). © Vertommen

“Als het uit is met hun lief, weet ik het als eerste... Ik heb biechtgeheim”: laatste ‘kotmeneer’ van Leuven verwelkomt studenten voor 36ste keer

Leuven‘The kotfather’ noemen studenten hem liefkozend. En toch: terwijl de ‘jeugd van tegenwoordig’ het liefst van al een eigen toilet, kookgelegenheid en regendouche heeft, biedt Patrick Peeters (65) niets van dat alles. Wél staat hij sinds 1986 voor huiselijkheid, sociaal contact, en een vertrouwelijke babbel van tijd tot tijd. Ontmoet de laatste ‘kotmeneer’ van Leuven. “Het feit dat er nu journalisten aan de deur staan, is een teken aan de wand.”

 1. Historicus voltooit ‘Historische canon van Leuven’: “We zijn te weinig chauvinistisch.”
  PREMIUM
  Leuven
  1

  Historicus voltooit ‘Histori­sche canon van Leuven’: “We zijn te weinig chauvinis­tisch.”

  Het is nog wachten tot het voorjaar op de Vlaamse canon: het door de overheid bestelde overzicht van Vlaanderens mooiste dat moet leiden tot een groter identiteitsbesef onder de inwoners, en als leidraad zal dienen in het geschiedkundig onderwijs. Terwijl historici voor en tegen bakkeleien over de zin of onzin van de onderneming, voltooide Edward De Maesschalk (75) in alle luwte zijn ‘Historische Canon van Leuven’. Daarmee is de stad van de Koeienschieters de eerste in België met een historische canon.