Kotbaas Patrick Peeters aan het iconische beeld van de Kotmadam in Leuven, samen met ‘zijn’ studentes Rune Lemmens (19) en Amber Fariss (23).
Volledig scherm
PREMIUM
Kotbaas Patrick Peeters aan het iconische beeld van de Kotmadam in Leuven, samen met ‘zijn’ studentes Rune Lemmens (19) en Amber Fariss (23). © Vertommen

“Als het uit is met hun lief, weet ik het als eerste... Ik heb biechtgeheim”: laatste ‘kotmeneer’ van Leuven verwelkomt studenten voor 36ste keer

Leuven‘The kotfather’ noemen studenten hem liefkozend. En toch: terwijl de ‘jeugd van tegenwoordig’ het liefst van al een eigen toilet, kookgelegenheid en regendouche heeft, biedt Patrick Peeters (65) niets van dat alles. Wél staat hij sinds 1986 voor huiselijkheid, sociaal contact, en een vertrouwelijke babbel van tijd tot tijd. Ontmoet de laatste ‘kotmeneer’ van Leuven. “Het feit dat er nu journalisten aan de deur staan, is een teken aan de wand.”

  1. IN BEELD. Minister Diependaele (N-VA) bewondert tien jaar restaureren in Abdij van Park: “Unieke Vlaams erfgoed van én voor de gemeenschap”
    PREMIUM
    Leuven

    IN BEELD. Minister Diependae­le (N-VA) bewondert tien jaar restaure­ren in Abdij van Park: “Unieke Vlaams erfgoed van én voor de gemeen­schap”

    Matthias Diependaele (N-VA) bracht zopas een bezoek aan Abdij van Park in Heverlee. Dat deed hij naar aanleiding van een decennium van restauraties op de historische site. “Deze prachtige 18e-eeuwse site is met kennis van zaken en ambacht en met veel liefde voor de ziel van de plek gerestaureerd. Deze site maakt integraal deel uit van onze Vlaamse identiteit en vertelt het verhaal vanwaar we komen als Vlamingen”, aldus de Vlaamse minister van Onroerend Erfgoed.