F.D. (rechts) kreeg zijn straf te horen voor de rechtbank van Tongeren.
Volledig scherm
PREMIUM
F.D. (rechts) kreeg zijn straf te horen voor de rechtbank van Tongeren. © Minne Dalemans/RV

“Als een seksueel roofdier ging hij op zoek naar een prooi in de nacht”: professor KU Leuven (63) verkracht studente tijdens trip naar Barcelona

Leuven/Tongeren“Een manipulator.” Zo omschreef de strafrechtbank in Tongeren de 63-jarige F.D., een professor van de KU Leuven die in juli 2016 een studente heeft verkracht en aangerand. De twee verbleven in het Spaanse Barcelona voor een congres, waar de prof heel wat avances maakte en zich bijzonder flirterig opstelde. Volgens de studente had hij ook voorgesteld om samen een tattoo te nemen, als teken van ‘verbinding’. “Tijdens de reis sloeg hij tot twee keer toe.” De rechter beval de onmiddellijke aanhouding voor de hoogleraar.

 1. Dorien Meulenijzer uit Leuven niet te spreken over NMBS: “Personen met een beperking zijn geen tweederangsburgers”
  PREMIUM
  Leuven

  Dorien Meulenij­zer uit Leuven niet te spreken over NMBS: “Personen met een beperking zijn geen tweede­rangs­bur­gers”

  “Wat een discriminatie en onmenselijke behandeling!” Tot die conclusie komt Dorien Meulenijzer uit Leuven nadat ze de zoveelste koude douche kreeg na een rit met de trein richting Brussel. Dorien verplaatst zich in een rolstoel en dat blijkt anno 2023 nog steeds niet evident. “Ik kreeg de keuze van de treinconducteur: ofwel in een ijskoude toegankelijke wagon zitten ofwel niet meegaan”, klinkt het. De NMBS belooft beterschap in de toekomst.
 2. HLN ONDERZOEK. Burgemeester Herent spilfiguur in subsidiefraude en belangenvermenging. “Iedereen akkoord om het aantal prestatie-uren en kosten te vertienvoudigden?”
  PREMIUM
  Herent

  HLN ONDERZOEK. Burgemees­ter Herent spilfiguur in subsidie­frau­de en belangen­ver­men­ging. “Iedereen akkoord om het aantal prestatie-uren en kosten te vertienvou­dig­den?”

  Subsidiefraude, belangenvermenging en een decennium lang vriendjespolitiek in Herent, met als spilfiguren burgemeester Astrid Pollers (N-VA) en voormalig N-VA-fractieleider Christophe Lonnoy. Dat is samengevat de conclusie van een forensische audit, die minister Bart Somers (Open Vld) ertoe bracht Herent onder verscherpt toezicht te plaatsen. De inhoud van dat auditrapport bleef geheim, maar onze redactie kon het document exclusief inkijken. Een inkijk in een kluwen van leugens en boekhoudkundige fabeltjes, op de kap van schepenen in Herent, Aalter én Eeklo.