Alliantie Regio Leuven: "Valse redenen om vluchtprocedure Leuven Rechtdoor te torpederen"

HERENT/BERTEM/LEUVENDe Alliantie Regio Leuven weerlegt de beweringen van de actiegroep 'Leuven Rechtdoor' van vorige week dat de bijna-botsing van twee opstijgende vliegtuigen boven Leuven te wijten was aan de omstreden vliegroute 'Leuven Rechtdoor'.

 1. Strijd om KU Leuven-rectorschap van start

  Strijd om KU Leu­ven-rector­schap van start

  De eerste stemronde van de rectorverkiezingen aan de KU Leuven is dinsdag om middernacht van start gegaan. Toxicoloog Jan Tytgat (58) neemt het op tegen huidig rector Luc Sels (54). Professoren, onderzoekers, administratief personeel en studenten kunnen nog tot 18 uur hun stem uitbrengen. De uitslag wordt vanavond verwacht. De kandidaat die een absolute meerderheid behaalt, wordt de komende vier jaar de rector van de grootste universiteit van Vlaanderen.
 2. Inbraken in voertuigen aan werf
  Leuven

  Inbraken in voertuigen aan werf

  Woensdagavond hebben onbekenden ingebroken in twee auto’s die geparkeerd stonden op een werf van de spoorwegen langs de Eénmeilaan in Kessel-Lo. De privé-voertuigen, eigendom van arbeiders die aan de slag waren op de werf, stonden op het braakliggend domein van eigendom uit het zicht van de arbeidsplaats. Van beide voertuigen was een raampje stukgeslagen. De portefeuilles van de arbeiders waren in de auto’s blijven liggen en werden doorzocht. Het geld was eruit verdwenen.
 3. Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefictionseries om te streamen

  Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefic­ti­onse­ries om te streamen

  Door de toevoeging van HBO Max werd het aanbod van Streamz afgelopen maandag uitgebreid met enkele kleppers van formaat, met sciencefictionserie ‘Raised by Wolves’ van ‘Alien’-regisseur Ridley Scott als uitschieter. De ideale gelegenheid – als u het ons vraagt – voor een overzicht van de strafste sf-reeksen uit streamingland. Denk maar aan de opstand van de machines in ‘Westworld’ (Streamz), ‘Star Wars’-magie in ‘The Mandalorian’ (Disney+), het gekoloniseerde zonnestelsel uit ‘The Expanse’ (Prime Video) en het postapocalyptische ‘Travelers’ (Netflix).
 1. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype

 2. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas