Het buurtcomité Kriekenbos, met Bert Gooris (derde van links).
Volledig scherm
Het buurtcomité Kriekenbos, met Bert Gooris (derde van links). © Foto Vertommen

Alleen plaatselijk verkeer in Kriekenboswijk

HEVERLEEDe wijk Kriekenbos in Heverlee is sinds kort alleen nog maar toegankelijk voor plaatselijk verkeer. Dat heeft het buurtcomité WIJ-Kriekenbos, in samenspraak met onder meer de Leuvense politie, afgesproken. Doel is om onder meer langparkeerders en verkeer van het rijexamencentrum in Haasrode te weren. "Er wonen heel wat jonge gezinnen in de straat, dus veiligheid is heel belangrijk", klinkt het.

 1. ASSISEN LIVE. Wast zeventiger handen in onschuld? Verdediging pleit beruchte artikel 71 voor buur die ex-para neerstak op oprit: “De controle was volledig weg na jarenlange complete verzuurde relatie”
  KORTENAKEN

  ASSISEN LIVE. Wast zeventiger handen in onschuld? Verdedi­ging pleit beruchte artikel 71 voor buur die ex-para neerstak op oprit: “De controle was volledig weg na jarenlange complete verzuurde relatie”

  Wat is er in de Liefkensrode in het Vlaams-Brabantse Kortenaken op 30 juli 2016 precies gebeurd? De toen 70-jarige Roger Putseys stak zijn buurman neer met een koksmes uit de koffer van zijn Mercedes. Aan de basis van de vete lag een jarenlange twist over gerooide bomen op hun aangrenzende percelen. Putseys staat deze week in Leuven terecht voor doodslag op zijn buurman van 56, ex-para Luc Dams. Vandaag wordt er gepleit in Leuven.
 2. Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Stad Leuven zoekt overnemer voor stadsscholen: “Als stadsbestuur willen we de regierol nog meer opnemen”
  Leuven

  Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Stad Leuven zoekt overnemer voor stadsscho­len: “Als stadsbe­stuur willen we de regierol nog meer opnemen”

  Op 24 juni maakte stad Leuven bekend dat ze op zoek gaat naar een nieuw schoolbestuur voor de stedelijke scholen SKLO en SBLO/Parkschool. Concreet zoekt het stadsbestuur naar een partner die het algemeen beleid uittekent en de directies van de twee scholen aanstuurt. “Zo wil de stad alle groeikansen aan de school geven en zich zelf richten op de regierol die ze opneemt in het Leuvens onderwijs”, zegt schepen Wadera.