Schepen Lies Corneillie lanceert samen met CAW Oost-Brabant een sensibiliseringscampagne om geweld binnen het gezin zo vaak mogelijk te voorkomen.
Volledig scherm
Schepen Lies Corneillie lanceert samen met CAW Oost-Brabant een sensibiliseringscampagne om geweld binnen het gezin zo vaak mogelijk te voorkomen. © vertommen

Alarmerende cijfers over geweld in het gezin: “Kinderen blootstellen aan partnergeweld is een vorm van kindermishandeling”

LeuvenCAW Oost-Brabant en de stad Leuven lanceren een sensibiliseringscampagne tegen fysiek geweld. Geen minuut te vroeg want het jaarrapport van professionele hulplijn 1712 toont een sterke stijging van het aantal oproepen. Vooral partnergeweld nam toe in het voorbije coronajaar.

0 reacties

  1. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
    Jobat.be

    Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

    De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.