De fabriek van Marie Thumas krijgt een nieuwe bestemming.
Volledig scherm
De fabriek van Marie Thumas krijgt een nieuwe bestemming. © Vertommen

Al 42 jaar gesloten, nu eindelijk nieuwe toekomst voor iconische Marie Thumas-fabriek

Projectontwikkelaar Revive gaat de Marie Thumas-fabriek aan de Leuvense Vaart ontwikkelen tot een project voor cultuur, ondernemen, wonen en ontspanning. De deuren van de fabriek aan de Kolonel Begaultlaan in Wilsele zijn ondertussen al 42 jaar gesloten. “Dit project moet het vliegwiel worden voor de verdere ontwikkeling van de Vaart in de geest van Leuven Mindgate en Vaartopia”, zegt schepen Carl Devlies (CD&V).

3 reacties

 • Johan Byloos

  2 jaar geleden
  Vervallen gebouw. Zal wel. Gewapend beton. Ik hoop dat bestaande geslaagde initiatieven die er nu een plek vinden er nadien ook terecht kunnen. Het Narrenschip dat voluit kansen geeft aan plaatselijk podiumtalent in de afhuurbare vintage omkadering van een tweedehandswinkel is een voltreffer. Het algemeen belang en de belangen van projectontwikkelaars stroken niet altijd. Ik hoop dat de stad hierover waakt.De door nachtmensen gevraagde uitgaansinfrastructuur kan daar ook een plek vinden.
 • Walter De Weirdt

  2 jaar geleden
  Tipisch België,eerst gebouwen en historische panden laten verkommeren tot ze bijna instorten en er dan geld in pompen !Een goede huisvader onderhoud zijn spullen...
 • Walter Corneel

  2 jaar geleden
  42 jaar gesloten ?????? En al die tijd leegstand goe bezig
 1. Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen
  Play

  Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen

 2. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee