De fabriek van Marie Thumas krijgt een nieuwe bestemming.
Volledig scherm
De fabriek van Marie Thumas krijgt een nieuwe bestemming. © Vertommen

Al 42 jaar gesloten, nu eindelijk nieuwe toekomst voor iconische Marie Thumas-fabriek

Projectontwikkelaar Revive gaat de Marie Thumas-fabriek aan de Leuvense Vaart ontwikkelen tot een project voor cultuur, ondernemen, wonen en ontspanning. De deuren van de fabriek aan de Kolonel Begaultlaan in Wilsele zijn ondertussen al 42 jaar gesloten. “Dit project moet het vliegwiel worden voor de verdere ontwikkeling van de Vaart in de geest van Leuven Mindgate en Vaartopia”, zegt schepen Carl Devlies (CD&V).

3 reacties

 • Johan Byloos

  2 jaar geleden
  Vervallen gebouw. Zal wel. Gewapend beton. Ik hoop dat bestaande geslaagde initiatieven die er nu een plek vinden er nadien ook terecht kunnen. Het Narrenschip dat voluit kansen geeft aan plaatselijk podiumtalent in de afhuurbare vintage omkadering van een tweedehandswinkel is een voltreffer. Het algemeen belang en de belangen van projectontwikkelaars stroken niet altijd. Ik hoop dat de stad hierover waakt.De door nachtmensen gevraagde uitgaansinfrastructuur kan daar ook een plek vinden.
 • Walter De Weirdt

  2 jaar geleden
  Tipisch België,eerst gebouwen en historische panden laten verkommeren tot ze bijna instorten en er dan geld in pompen !Een goede huisvader onderhoud zijn spullen...
 • Walter Corneel

  2 jaar geleden
  42 jaar gesloten ?????? En al die tijd leegstand goe bezig
 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 2. Minckelersparking maakt plaats voor duurzame woonwijk: “Van 1,3 hectare beton naar wandelboulevard en speelpleintjes”
  PREMIUM
  Leuven
  1

  Minckelers­par­king maakt plaats voor duurzame woonwijk: “Van 1,3 hectare beton naar wandelbou­le­vard en speelplein­tjes”

  Er wordt een nieuw hoofdstuk geschreven in de heropwaardering van de Vaartkom. Op de Minckelerssite –nu nog een parkeergebouw- verrijst binnenkort een bijna-energieneutrale woonwijk met 157 nieuwe appartementen en 34 huizen. Het ambitieuze woonproject krijgt de naam ‘Nieuw Leuven’. “Een meerwaarde voor de hele buurt”, zegt John Eyers van Jasper-Eyers Architects. Blijft de vraag: wat gebeurt er met de Minckelersparking?
 1. Moeder gooit kinderen uit brandend gebouw
  Play

  Moeder gooit kinderen uit brandend gebouw

 2. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"