Bommeke is niet meer. Leuven neemt afscheid van een bekend gezicht en van een vrouw die nooit te beroerd was om anderen te helpen waar ze kon.
Volledig scherm
Bommeke is niet meer. Leuven neemt afscheid van een bekend gezicht en van een vrouw die nooit te beroerd was om anderen te helpen waar ze kon. © Vertommen

Afscheid van Irise Vanderwegen (85): “Iedereen zal ‘Bommeke’ missen. Ik zal haar wel honderd keer op een dag missen”

LeuvenIn het Heilig Hartziekenhuis in Leuven is Irise Vanderwegen overleden op 85-jarige leeftijd. Irise was in Leuven beter bekend als ‘Bommeke’ en was de moeder van Maurice Vanderauwera die tot voor enkele jaren cafébaas was in café Sport op het Martelarenplein in Leuven. Voor kleinzoon Kevin Vanderauwera is de dood van ‘Bommeke’ een groot verlies: “Ze heeft zo hard gewerkt en voor iedereen goed gedaan. Nu is het haar beurt om te rusten.”

3 reacties

 • Mieke Wierinckx

  2 maanden geleden
  Innige deelneming aan de familie
 • Brigitte Pousset

  2 maanden geleden
  Innige deelneming
 • Luc Verhoeven

  2 maanden geleden
  Bommeke ik ga je ook missen, het gaat je goed hier boven, Lucske
 1. Sinds ze haar zoon en schoondochter verloor bracht Lieve Neve (80) vier boeken uit: “Pas nu is mijn rouwproces voltooid”
  PREMIUM

  Sinds ze haar zoon en schoondoch­ter verloor bracht Lieve Neve (80) vier boeken uit: “Pas nu is mijn rouwproces voltooid”

  Het leven is geen ponykamp. Woorden van een wijs man die helemaal op het lijf van Lieve Neve (80) geschreven zijn. Na de tragische dood van haar zoon tien jaar geleden schreef Lieve het trauma van zich af. Aan een sneltempo volgde het ene na het andere boek. Volgende week verschijnt haar vierde worp, over de dood van haar schoondochter, die stierf aan kanker. “Ze is onrechtvaardig gestorven.”
 2. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.