Mama Amina Hadzimusic en haar kersverse zoon Adnan Sjenarevic stellen het goed.
Volledig scherm
Mama Amina Hadzimusic en haar kersverse zoon Adnan Sjenarevic stellen het goed. © Kim Aerts

Adnan is eerste Leuvense kerstbaby: “Hij was nochtans vijf dagen eerder uitgerekend”

Adnan Sjenarevic is de eerste Leuvense kerstbaby. De kleine man kwam om 5.42 uur ter wereld in het Heilig Hartziekenhuis. “Hij was normaal voorzien voor 20 december”, zegt een gelukkige mama Amina uit Holsbeek.

 1. “Wij moeten betalen om er binnen te mogen, maar hun openbaar vervoer is lang niet wat het moet zijn”: Ook Leuvense oppositie verzet zich tegen Brusselse stadstol
  Leuven
  2

  “Wij moeten betalen om er binnen te mogen, maar hun openbaar vervoer is lang niet wat het moet zijn”: Ook Leuvense oppositie verzet zich tegen Brusselse stadstol

  Oppositiepartij N-VA vraagt aan het Leuvense stadsbestuur om zich te verzetten tegen de ondertussen beruchte Brusselse stadstol. Meer dan 7.200 Leuvenaars en liefst 32.000 regiogenoten zouden getroffen worden door de bijkomende belasting om Brussel te mogen binnenrijden met de wagen. “En dan spreken we nog niet over de mensen die naar Brussel rijden voor niet-professionele verplaatsingen”, zegt fractieleider Lorin Parys.
 2. Leegstand in grootste winkelstraten loopt op maar brengt een McDonalds in de Bond beterschap? “Positief in strijd tegen leegstand maar wel opletten met erfgoed”
  PREMIUM
  Leuven
  7

  Leegstand in grootste winkelstra­ten loopt op maar brengt een McDonalds in de Bond beterschap? “Positief in strijd tegen leegstand maar wel opletten met erfgoed”

  McDonalds zit al in de Kortestraat en heeft een vergunning op zak voor een tweede restaurant op de Bondgenotenlaan in het voormalige pand van The North Face Store. “Het lost de leegstand niet op maar een fastfoodrestaurant brengt wel passage met zich mee”, zegt schepen van Handel Johan Geleyns (CD&V). Het blijft maar de vraag of de komst van McDonalds op de ooit zo prestigieuze ‘Statiestraat’ een cadeau is voor de toekomst van de winkelstraat.
 1. Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten
  Play

  Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten

 2. Truck vol karaokemateriaal rijdt te snel en mist dan bocht
  Play

  Truck vol karaokema­te­ri­aal rijdt te snel en mist dan bocht