Terwijl in Israël de voorbereidingen worden getroffen voor het Eurovisiesongfestival roept de Leuvense Actiegroep Palestina (LAP) op om een eigen Eurosong te zingen voor Palestina.
Volledig scherm
Terwijl in Israël de voorbereidingen worden getroffen voor het Eurovisiesongfestival roept de Leuvense Actiegroep Palestina (LAP) op om een eigen Eurosong te zingen voor Palestina. © Vertommen

Actievoerders op Oude Markt zingen tegen Eurovisiesongfestival

De Leuvense Actiegroep Palestina organiseerde zaterdagnamiddag een actie op de Oude Markt. Een honderdtal actievoerders zongen liedjes uit protest tegen het Eurovisiesongfestival in Israël. “We zingen liedjes met een aangepaste tekst”, zegt Thomas Van Riet.

0 reacties

 1. Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pride-proof
  TV

  Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pri­de-proof

  Brussel hing in mei al trots de vlaggen uit, de rest van de wereld volgde in juni en in augustus beleeft de Scheldestad met ‘Antwerp Pride’ traditioneel haar LGBTQ+-hoogmis. Maar een 15-jarige jubileum-editie met alle toeters, bellen, binders en pailletten is niet compleet zonder een even kleurrijk en inclusief tv-lijstje. Want ook vanop de bank kunt u zich vergapen aan op en top queer reeksen die beroeren, ontroeren, entertainen en informeren. Dat de optocht niet zomaar een bandeloos feestje is, maar begon als een opstand voor gelijke rechten en vrijheden leert u in de documentairereeks ‘Pride’ op Disney+. Waarna shows als ‘Queer as Folk’ op STARZPLAY, ‘Our Flag Means Death’ op Streamz en ‘It’s a Sin’ op VRT NU u met een lach en een traan de mensen achter het acroniem tonen.
 2. Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoopste telecombundels
  Mijntelco

  Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoop­ste telecombun­dels

  64 procent van de Belgen heeft een telecombundel. De meesten kiezen voor een bundel die zowel vast internet, vaste telefonie, televisie en mobiele diensten omvat. Dat blijkt uit het meest recente cijferrapport van telecomwaakhond BIPT. Welke ‘4-play bundel’ is het goedkoopst? En welke bundel neem je best als je geen nood hebt aan televisie of vaste lijn? Mijntelco.be zoekt het uit.
 1. DOSSIER Aandeel jonge kopers op huizenmarkt in geen enkele Vlaamse centrumstad lager dan in Leuven: wat brengt de toekomst voor mensen die geen steun krijgen van de ouders?
  PREMIUM
  Leuven

  DOSSIER Aandeel jonge kopers op huizen­markt in geen enkele Vlaamse centrum­stad lager dan in Leuven: wat brengt de toekomst voor mensen die geen steun krijgen van de ouders?

  Wonen in Leuven is duur en wie geen financiële hulp krijgt van het thuisfront is er doorgaans aan voor de moeite. Vooral alleenstaanden en jonge kopers zijn de dupe van de uit de pan swingende woningprijzen. Oppositiepartij N-VA dringt alweer aan op maatregelen bij het Leuvense stadsbestuur, al heeft een stad ook maar beperkte middelen om de oververhitte woningmarkt af te koelen. Blijft de vraag: bestaat er wel een wondermiddel? En wat brengt de toekomst voor mensen die hun eigen boontjes moe(s)ten doppen?
 2. FOTOREPO: veel (bekend) volk voor de Leuvense Meyboomplanting
  Leuven

  FOTOREPO: veel (bekend) volk voor de Leuvense Meyboom­plan­ting

  De Meyboomplanting in Leuven mocht dit jaar weer voluit gaan en dat was eraan te merken. Opvallend veel volk daagde op om de traditie ‘live’ bij te wonen en daarna te genieten van enkele optredens en een paar verfrissende Stella’s. Schepen Denise Vandevoort was alvast blij dat ze de Mannen van 1979 een handje kon toesteken bij het planten van de enige echte Meyboom op de Leuvense Grote Markt. “Het is echt fijn dat er zoveel volk kwam kijken naar de Meyboomplanting. De mensen leven duidelijk weer op na de coronajaren en zo hoort het ook”, klonk het. HLN was er ook bij en liep de redactie weer binnen met een mooie reeks foto’s.