Terwijl in Israël de voorbereidingen worden getroffen voor het Eurovisiesongfestival roept de Leuvense Actiegroep Palestina (LAP) op om een eigen Eurosong te zingen voor Palestina.
Volledig scherm
Terwijl in Israël de voorbereidingen worden getroffen voor het Eurovisiesongfestival roept de Leuvense Actiegroep Palestina (LAP) op om een eigen Eurosong te zingen voor Palestina. © Vertommen

Actievoerders op Oude Markt zingen tegen Eurovisiesongfestival

De Leuvense Actiegroep Palestina organiseerde zaterdagnamiddag een actie op de Oude Markt. Een honderdtal actievoerders zongen liedjes uit protest tegen het Eurovisiesongfestival in Israël. “We zingen liedjes met een aangepaste tekst”, zegt Thomas Van Riet.

0 reacties

  1. Opgedreven bromfiets haalt 75 km/uur
    Leuven

    Opgedreven bromfiets haalt 75 km/uur

    Donderdagochtend merkte een patrouille een bromfietser op die in de Parijsstraat in Leuven in de verboden richting reed. De 21-jarige man werd aan de kant gezet voor verdere controle. Omdat de agenten vermoedden dat de bromfiets te snel reed, werd die op de rollentestbank geplaatst. Die toonde aan dat het voertuig 75 km/u haalde, in plaats van de toegelaten 25 km/u. De man is zijn bromfiets alvast voor 30 dagen kwijt, en hij mag zich aan een boete verwachten.