Illustratie.
Volledig scherm
Illustratie. © vertommen

Achttien maanden cel gevorderd voor agressieve partner

LEUVENVoor de correctionele rechtbank van Leuven heeft het openbaar ministerie achttien maanden gevangenisstraf gevorderd voor een man die op minstens vier verschillende tijdstippen geweld pleegde tegen zijn vrouw. 

 1. Provincie trapt tafeldruifseizoen op gang met nieuwe campagne ‘Druiventro(t)s’
  hoeilaart, huldenberg, overijse, bertem, tervuren

  Provincie trapt tafeldruif­sei­zoen op gang met nieuwe campagne ‘Druiventro(t)s’

  Het seizoen van de tafeldruif breekt aan. Een moment dat in Huldenberg, Tervuren, Bertem, Hoeilaart en Overijse niet ongezien voorbij gaat. De druivenstreek heet natuurlijk niet voor niets zo. Twee nieuwe fietsroutes, een timelapse (versnelde videobeelden die meestal een proces weergeven) waar de tafeldruif centraal staat en een schenking van de eerste tafeldruiven aan Danny Verstraeten geven de aftrap van het tafeldruivenseizoen, dat van augustus tot oktober loopt.
 2. Wielerwedstrijd Brussel-Zepperen passeert langs Oud-Heverlee op zondag
  OUD-HEVERLEE/BIERBEEK

  Wielerwed­strijd Brus­sel-Zepperen passeert langs Oud-Heverlee op zondag

  De wielerwedstrijd Brussel-Zepperen doet zondag de gemeente Oud-Heverlee aan. De renners komen vanuit Korbeek-Dijle en rijden langs de Bogaardenstraat via de Korbeekdamstraat naar de Waversebaan om vervolgens via het Zoet Water naa de Maurits Noëstraat/OLVrouwstraat te rijden tot aan het kruispunt in Blanden. Ze steken over en rijden via de Bierbeekstraat, Haasroodsestraat, Blandenstraat en Dassenstaat naar Bierbeek. De koers zal omstreeks 13.30 uur passeren. In het eerste deel (tot aan het kruispunt in Blanden) wordt tijdelijk eenrichtingsverkeer ingesteld (in de rijrichting van de koers). Er geldt op de hele route parkeerverbod, en er staan seingevers op de kruispunten. De omleiding vanuit Blanden/Haasrode richting Oud-Heverlee/Sint-Joris-Weert loopt langs Heverlee (Leopold III-laan).