Abdij van Park is één van de toeristische trekpleisters in Leuven.
Volledig scherm
Abdij van Park is één van de toeristische trekpleisters in Leuven. © Vertommen

Abdij van Park ontdekken tijdens Erfgoeddag

HeverleeDe Abdij van Park is al 900 jaar dé plek voor cultuur en natuur. Je kan er op Erfgoeddag komen ontdekken welke beestjes er in één jaar tijd geïnventariseerd zijn of je laten rondleiden door de stadsimker in de bijenhal.

0 reacties

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 3. Deelbakfiets alsmaar populairder in Leuven: “We breiden het aanbod gevoelig uit, bijna een verdubbeling”
  PREMIUM
  2

  Deelbak­fiets alsmaar populair­der in Leuven: “We breiden het aanbod gevoelig uit, bijna een verdubbe­ling”

  Sinds de zomer van 2020 kunnen Leuvenaars gebruik maken van dertig elektrische deelbakfietsen van Cargoroo. Op drie jaar tijd verviervoudigde het aantal ritten en verdrievoudigde het aantal gebruikers. Daarom breiden de stad Leuven en Cargoroo het aantal deelbakfietsen nu uit: “Daarnaast werden de bestaande fietsen zopas vervangen door een nieuw model”, stelt schepen van Mobiliteit David Dessers (Groen).
  Leuven
 1. Een nieuw icoon voor Leuven…ontwerp voor Podiumkunstenzaal van het Londense bureau Sergison Bates is goedgekeurd: “Het gebouw volgt de zigzaglijn van het dakenlandschap in de Brusselsestraat”
  PREMIUM
  Leuven

  Een nieuw icoon voor Leuven…ontwerp voor Podiumkun­sten­zaal van het Londense bureau Sergison Bates is goedge­keurd: “Het gebouw volgt de zigzaglijn van het dakenland­schap in de Brusselse­straat”

  De Hertogensite in Leuven ondergaat momenteel een transformatie en de Podiumkunstenzaal in de Brusselsestraat zal het ‘landmark’ bij uitstek worden in de vernieuwing van de wijk. Zopas keurde het stadsbestuur het ontwerp van het Londense bureau Sergison Bates architects goed. Het gebouw moet Leuven op cultureel gebied nog meer op de kaart zetten. Het ziet er bijzonder futuristisch uit, maar het heeft ook iets van de historische traditie.
 2. Horecazaken en organisatoren over heraanleg Martelarenplein: “Evenementen uitgesloten en plantenbakken die ideaal zijn voor afval en urine”
  PREMIUM
  4

  Horecaza­ken en organisato­ren over heraanleg Martelaren­plein: “Evenemen­ten uitgeslo­ten en plantenbak­ken die ideaal zijn voor afval en urine”

  Ontwerpbureau OMGEVING lanceerde zopas het voorontwerp voor de ‘make-over’ van het Martelarenplein in Leuven. Op de sociale media leidde dat op korte tijd tot een golf van reacties, de ene al wat genuanceerder dan de andere. Maar wat vinden de Leuvenaars, de uitbaters van de horecazaken en de organisatoren van events eigenlijk van het toekomstige Martelarenplein? HLN trok op reportage aan de zogenaamde toegangspoort tot de stad.
  Leuven