Pater Dirk en Kristof Geutjens van AB InBev klinken op Konnektus.
Volledig scherm
Pater Dirk en Kristof Geutjens van AB InBev klinken op Konnektus. © vertommen

Abdij Keizersberg brengt speciaalbier Konnektus op de markt ten voordele van restauratiewerken

De monniken van abdij Keizersberg in Leuven hebben donderdag hun eerste ambachtelijk bier voorgesteld. Het speciaalbier kreeg de naam Konnektus en wordt tijdelijk op de markt gebracht. De opbrengst van de verkoop gaat integraal naar de broodnodige renovatiewerken.

0 reacties

 1. Archeologische vondsten gedaan op de Bruul, waar gemeente sportterreinen wil aanleggen: “De resten dateren mogelijk al uit de Romeinse periode”
  PREMIUM
  Holsbeek

  Archeologi­sche vondsten gedaan op de Bruul, waar gemeente sportter­rei­nen wil aanleggen: “De resten dateren mogelijk al uit de Romeinse periode”

  Op de Bruul in Holsbeek, waar de gemeente de aanleg van sportterreinen plant, zijn resten van menselijke bewoning gevonden. Volgens de eerste vermoedens stammen die al van voor de Romeinse periode. Dankzij de beslissing van de gemeente om het archeologisch onderzoek uit te voeren onmiddellijk na de aankoop van de terreinen, is er geen vertraging voor de aanleg.
 2. Italiaans restaurant La Stanza begint aan nieuwe hoofdstuk in vernieuwd deel van Mechelsestraat: “Uiteraard blijf ik zelf aan het fornuis staan”
  PREMIUM
  Leuven

  Italiaans restaurant La Stanza begint aan nieuwe hoofdstuk in vernieuwd deel van Mechelse­straat: “Uiteraard blijf ik zelf aan het fornuis staan”

  De coronacrisis dwingt heel wat uitbaters in de horeca tot enige zelfreflectie en zelfs de bekende Leuvense chef Massimiliano Tocci ontsnapt daar niet aan. Zijn restaurant La Stanza was jarenlang een vaste waarde in de Wandelingenstraat maar nu maakt ‘Max’ het mooie weer in het vernieuwde deel van de Mechelsestraat: “Ik voel me hier al goed thuis en uiteraard blijf ik zelf achter het fornuis staan want koken is mijn leven.”
 3. 17e eeuwse abdijhoeve van Abdij van Park duurzaam gerestaureerd: “Door het gebruik als koeienstal waren de muren verzadigd met zouten uit urine”
  PREMIUM
  Leuven

  17e eeuwse abdijhoeve van Abdij van Park duurzaam gerestau­reerd: “Door het gebruik als koeienstal waren de muren verzadigd met zouten uit urine”

  Zopas kwam er een einde aan de restauratie van de historisch waardevolle abdijhoeve in Abdij van Park. De hoeve uit 1663 kreeg een duurzame ‘make over’ met biologische landbouw en een educatieve functie. “De hoeve bestond uit de tiendenschuur, stallingen en het melkhuisje. Het was het economisch hart van Abdij van Park en we kozen er bewust voor om de oude functies te behouden op een moderne manier”, zegt schepen Dirk Vansina (CD&V).