Illustratie UZ Gasthuisberg Leuven.
Volledig scherm
Illustratie UZ Gasthuisberg Leuven. © vertommen

Aantal Covid-patiënten in UZ Leuven daalt

In UZ Leuven verblijven momenteel 96 COVID-19-patiënten. Op vrijdag ging het nog om 99 gehospitaliseerden.

 1. “Als de hond niet aan de verwachtingen van het baasje voldoet, moet het dier maar weg”: vzw kan toevloed staffords en andere powerbreeds niet aan
  PREMIUM
  Herent/Mechelen

  “Als de hond niet aan de verwachtin­gen van het baasje voldoet, moet het dier maar weg”: vzw kan toevloed staffords en andere power­breeds niet aan

  De Herentse vzw Second Chance Staffords & Pitbulls is het jaar slecht gestart. Op 19 dagen tijd kreeg ze maar liefst 24 aanvragen voor de afstand van een stafford of een andere ‘powerbreed’. Een triest hoogtepunt, want nooit waren het er zoveel. Volgens oprichtster Lyssa Bosiers gaat het niet om ‘coronaslachtoffers’, maar ligt de oorzaak bij de wegwerpmaatschappij. Daarnaast zijn er alsmaar minder asielen die de zogezegde ‘hoog risico honden’ nog willen. “De moed zakt ons echt in de schoenen.”
 2. Haacht zet in op meer rookvrije plaatsen

  Haacht zet in op meer rookvrije plaatsen

  Door haar deelname aan het project ‘Generatie Rookvrij’, streeft de gemeente Haacht naar een maatschappij waarin kinderen rookvrij opgroeien. Kinderen en jongeren kopiëren gedrag. Ook roken valt daaronder, redeneert het gemeentebestuur. “Als rookvrij de norm wordt, zullen kinderen en jongeren weerbaarder worden en minder snel geneigd zijn zelf een sigaret op te steken. Door stap voor stap zoveel mogelijk omgevingen rookvrij te maken, waakt de gemeente mee over de gezondheid van ieder kind en elke adolescent”, luidt de boodschap. De kindergemeenteraad zal zich mee buigen over dit thema.
 3. Jonas Delalieux (Leuven Bears) redt terugwedstrijd in kwartfinale: “Op het juiste moment opgestaan”
  Basketbal beker van belgië

  Jonas Delalieux (Leuven Bears) redt terugwed­strijd in kwartfina­le: “Op het juiste moment opgestaan”

  Het heeft bloed, zweet en tranen gekost voor Leuven Bears om de terugwedstrijd in de kwartfinale van de beker van België te redden. Charleroi speelde met veel passie en had meer dan drie quarters lang de bovenhand. Uiteindelijk kon de thuisploeg een scheve situatie rechtzetten. Leuven trekt met een 84-73-bonus zondag naar Charleroi. Met dank aan Jonas Delalieux.
 1. Verzamelaars bieden 8.000 euro voor kwarts die op Cookie Monster lijkt
  Play

  Verzame­laars bieden 8.000 euro voor kwarts die op Cookie Monster lijkt

 2. Pizzabezorger schrikt wanneer aap bestelling ontvangt
  Play
  bizar

  Pizzabezor­ger schrikt wanneer aap bestelling ontvangt