Kristel Appelt wordt de assisenzaal binnengeleid.
Volledig scherm
PREMIUM
Kristel Appelt wordt de assisenzaal binnengeleid. © Photo News

Aanklager wil gevangenisbruid en haar ex achter tralies voor moord: “Ze hebben de man van staal doodgestoken. Doelgericht én met serieuze kracht”

“De man van staal”, zoals Andy Vandereyt wel eens werd omschreven door Kristel Appelt (27). Omdat hij zich niet gauw onbetuigd liet. Twee jaar geleden in Aarschot moest hij wel zijn meerdere erkennen in Appelt en de vader van haar kinderen, Björn De Candt (30). “Ze hebben een ongewapende Andy in de hoek van de elektriciteitscabine gedreven. Wat een overmacht moet dat geweest zijn? Twee aanvallers met dolken. Samen hebben ze hem doelgericht gestoken en bloedend achtergelaten”, aldus procureur-generaal Stephanie Vanthienen, die de jury wil overtuigen van moord.   

 1. Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschakelen: zo bespaar jij op je energiefactuur
  Energie

  Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschake­len: zo bespaar jij op je energiefac­tuur

  Vele kleintjes maken één groot. En dat geldt zeker voor je energiefactuur. Een doorsnee Vlaams gezin (van 2,2 personen) betaalt jaarlijks zo’n 2000 euro aan energie. Die prijs kan je niet alleen onderdrukken met grote investeringen, zoals zonnepanelen of dakisolatie, maar ook met kleine gewoontes zoals wassen op lagere temperatuur of het stopcontact van je computer uittrekken. Wat is daar nu het precieze effect van? Mijnenergie.be zocht het uit.
 1. Suthep is plots toeschouwer van een strijd tussen een bidsprinkhaan en een vogel
  Play

  Suthep is plots toeschou­wer van een strijd tussen een bidsprink­haan en een vogel

 2. Dappere beer klimt in metershoge boom in Pairi Daiza, maar moet dan toch even pauzeren
  Play

  Dappere beer klimt in metershoge boom in Pairi Daiza, maar moet dan toch even pauzeren