Denis Vanzavelberg (93) is bijzonder blij dat de Meyboom weer fier rechtop staat op de Grote Markt, die van Leuven wel te verstaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Denis Vanzavelberg (93) is bijzonder blij dat de Meyboom weer fier rechtop staat op de Grote Markt, die van Leuven wel te verstaan. © Bart Mertens

93-jarige Denis Vanzavelberg onthult hoe de diefstal van de Brusselse Meyboom bijna was mislukt in 1974: “Maar de Mannen van 1929 hebben ervoor gezorgd dat de Brusselaars hun voorrecht kwijt waren”

LeuvenDat het wel even welletjes was geweest met die Brusselaars en hun Meyboom…Dat moeten de ‘Mannen van 1929’ gedacht hebben toen ze op het idee kwamen om de geliefde boom ’s nachts te gaan stelen in Ter Kamerenbos. Met een list wisten de Leuvenaars de Brusselaars te verschalken en zo verloren ze het voorrecht om een Meyboom te planten. De 93-jarige Denis Vanzavelberg was erbij en herinnert het zich nog alsof het gisteren was: “Een straffe stunt die bijna was mislukt”, klinkt het.

0 reacties

  1. Skatepark Provinciedomein Kessel-Lo voor open verklaard: “Toegankelijk voor beginners, maar technisch uitdagend voor geoefende skaters.”
    Leuven

    Skatepark Provincie­do­mein Kessel-Lo voor open verklaard: “Toeganke­lijk voor beginners, maar technisch uitdagend voor geoefende skaters.”

    De voorbije zomer werd het skateterrein in het Provinciedomein van Kessel-Lo in een nieuw kleedje gestoken. De oude halfpipe moest plaats ruimen voor een streetskateterrein, dat enerzijds toegankelijk is voor beginnende skaters, maar anderzijds heel wat mogelijkheden biedt voor ervaren rotten. Het nieuwe park werd vandaag plechtig ingehuldigd met het betere kunst- en vliegwerk van de skaters van Vzweetje.