Vaccinatiecentrum Brabanthal (Photo by Xavier Piron / Photo News)
Volledig scherm
PREMIUM
Vaccinatiecentrum Brabanthal (Photo by Xavier Piron / Photo News) © Photo News

78% van de volwassenen in Leuven is volledig gevaccineerd, ook jongeren tonen grote vaccinatiebereidheid

LeuvenIntussen kreeg 90% van alle volwassen Leuvenaars een eerste prik en meer dan 78% is zelfs al volledig gevaccineerd. De vaccinatiecampagne in Leuven blijft vlot lopen, ook nu alle jongeren vanaf 12 jaar hun uitnodiging in de bus kregen en zorgen voor een grote opkomst in het vaccinatiecentrum. 

 1. Oppositiepartijen kanten zich tegen RUP Dorpskern Veltem: “Gebrek aan een visie op mobiliteit, betaalbaar wonen en publieke ruimte.”
  Herent
  1

  Oppositie­par­tij­en kanten zich tegen RUP Dorpskern Veltem: “Gebrek aan een visie op mobiliteit, betaalbaar wonen en publieke ruimte.”

  Het door de gemeenteraad vastgestelde ontwerp voor het RUP Dorpskern Veltem deed vorige week stof oplaaien, nadat buurtbewoners hun ongerustheid deelden over de verstedelijking van het landelijke deelgemeente, en de vrees voor een uiteindelijke onteigening om plaats te maken voor een buurtpark. Ook oppositiepartijen Groen, Herent 21 en Vooruit kanten zich tegen het RUP.
 2. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.