De brand vond plaats in een appartementsgebouw in de Fonteinstraat.
Volledig scherm
De brand vond plaats in een appartementsgebouw in de Fonteinstraat. © HVZ Oost

72-jarige vrouw in kritieke toestand naar het ziekenhuis na brand in appartementsgebouw

LeuvenEen 72-jarige vrouw werd zaterdag met brandwonden naar het ziekenhuis gebracht na een appartementsbrand. De brandweer kreeg de brand snel onder controle en de overige bewoners werden veilig naar buiten gebracht.

 1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 2. Minder afval op Leuvense begraafplaatsen en daar heeft vrijwilliger Karina Vanderwegen een mooi aandeel in: “Veel bezoekers kwamen me vragen wat ik aan het doen was”
  Leuven

  Minder afval op Leuvense begraaf­plaat­sen en daar heeft vrijwilli­ger Karina Vanderwe­gen een mooi aandeel in: “Veel bezoekers kwamen me vragen wat ik aan het doen was”

  Ieder jaar herdenken we met Allerheiligen onze overleden dierbaren met chrysanten en bloemstukken. Mooie traditie maar helaas levert dat ook heel wat restafval op. Mede dankzij vrijwilliger Karina Vanderwegen, die deelnam aan een proefproject van de stad, verminderde het restafval deze keer gevoelig. “Het was echt een heel fijne ervaring. Ik leerde de begraafplaats en de stadsdiensten eens van een andere kant kennen”, klinkt het.
 3. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.