Kamperen voor inschrijvingen in De Ring in Leuven. Dit beeld behoort in Leuven al een tijdje tot het verleden maar nu stappen scholen uit de brede regio mee in het digitale aanmeldingssysteem.
Volledig scherm
PREMIUM
Kamperen voor inschrijvingen in De Ring in Leuven. Dit beeld behoort in Leuven al een tijdje tot het verleden maar nu stappen scholen uit de brede regio mee in het digitale aanmeldingssysteem. © Vertommen

66 scholen in één digitaal systeem: “Er zullen veel minder klachten zijn”, zegt Danny Pijls van KSLeuven

Uiteindelijk verenigen 66 scholen uit Vlaams-Brabant en Mechelen zich in een gezamenlijk digitaal aanmeldingssysteem voor het secundair onderwijs. Eind oktober waren er nog 72 scholen kandidaat, maar enkele scholen haakten af. De Steinerschool in Leuven is één van de scholen die dan toch niet kiezen voor de gecentraliseerde website voor de inschrijvingen.

0 reacties

 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. Katje Twenty komt na acht (!) jaar opnieuw thuis: “Nog even lief, maar wel een dikke patat geworden”
  Oud-Heverlee
  36

  Katje Twenty komt na acht (!) jaar opnieuw thuis: “Nog even lief, maar wel een dikke patat geworden”

  Marie-Claire (68) en Firmin (66) uit Oud-Heverlee konden hun geluk maandag niet op: hun katje Twenty dat in 2013 spoorloos verdween, kwam terug thuis. Kerngezond en even speels, maar wel met een extra vetlaagje volgens Marie-Claire. De witte kater werd uiteindelijk gevonden in het Limburgse Tessenderlo en de gelukkige eigenaars hebben nu een vermoeden hoe ze daar beland is. “Ze herkent haar favoriete plekjes bij ons thuis zelfs nog”, glundert Marie-Claire.