Nicole Grauls probeert wanhopig geld in te zamelen voor een levensreddende operatie voor haar zoon, die in Thailand in een ziekenhuis belandde na een verkeersongeval.
Volledig scherm
PREMIUM
Nicole Grauls probeert wanhopig geld in te zamelen voor een levensreddende operatie voor haar zoon, die in Thailand in een ziekenhuis belandde na een verkeersongeval. © Evert Wouters

“60.000 euro, of geen operatie. Julius wordt gegijzeld”: Nicole wanhopig op zoek naar geld om levensreddende ingreep voor zoon (30) te betalen

LeuvenKan je een prijs zetten op een mensenleven? In het geval van Julius Grauls (30) bedraagt die prijs 60.000 euro. Nadat hij door een verkeersongeval in een Thaise kliniek belandde, maakten de artsen snel duidelijk dat een levensreddende operatie er pas zou komen na betaling. Nicole Grauls (60) probeert verwoed vanuit haar appartement in Leuven de nodige 60.000 euro te verzamelen voor haar zoon, maar de tijd dringt. “Julius wordt effectief gegijzeld.”

24 reacties

 • Thomas Vermeiren

  1 maand geleden
  Quasi iedereen hier verwacht dat onze overheid dit zomaar betaalt? Mogen ze mijn volgende operatie ook betalen hoor! Deze jonge man had een verzekering moeten afsluiten, die hadden hem gratis gerepatrieerd en dan had hij alle zorg uit ons land en zou de ziekenkas 85% betalen van de medische kosten. Hij kan ook zijn eigen geld gebruiken(juist 4 jaar gewerkt) of een lening aangaan. Erg voor de jonge man en zijn familie , maar is onze staat echt een OCMW dat alles moet ophoesten??
 • Johan Aerts

  1 maand geleden
  In Thailand kan je best een verzekering hebben anders loop je het gevaar van niet geholpen te worden. Tot 5a6 jaar terug kon je een beroep doen op de ziektekas maar daar heeft maggi de Block een stokje voor gestoken
 • Jürgen Mouton

  1 maand geleden
  Dit is precies de reden, dat er reisverzekeringen zijn. Als je dit voorhebt, betaald onze "ziekenkas"...
 • Jan Verplancken

  1 maand geleden
  Onmiddellijk helpen die jongen! Zonder twijfel, maar... achteraf in België, eenmaal alles goed en wel achter de rug is, wel de rekening presenteren. Dit kan je catalogeren onder jeugdig enthousiasme, maar daar moet de maatschappij niet voor opdraaien.
 • NELE AERS

  1 maand geleden
  Hallo dames en heren in de politiek….graag dringend een oplossing, daar worden jullie toch goed voor vergoed ?
 1. 93-jarige Denis Vanzavelberg onthult hoe de diefstal van de Brusselse Meyboom bijna was mislukt in 1974: “Maar de Mannen van 1929 hebber ervoor gezorgd dat de Brusselaars hun voorrecht kwijt waren”
  PREMIUM
  Leuven

  93-jarige Denis Vanzavel­berg onthult hoe de diefstal van de Brusselse Meyboom bijna was mislukt in 1974: “Maar de Mannen van 1929 hebber ervoor gezorgd dat de Brusse­laars hun voorrecht kwijt waren”

  Dat het wel even welletjes was geweest met die Brusselaars en hun Meyboom…Dat moeten de ‘Mannen van 1929’ gedacht hebben toen ze op het idee kwamen om de geliefde boom ’s nachts te gaan stelen in Ter Kamerenbos. Met een list wisten de Leuvenaars de Brusselaars te verschalken en zo verloren ze het voorrecht om een Meyboom te planten. De 93-jarige Denis Vanzavelberg was erbij en herinnert het zich nog alsof het gisteren was: “Een straffe stunt die bijna was mislukt”, klinkt het.
 2. Landbouw moet mogelijk wijken voor Nationaal Park Brabantse Wouden: “Pachtovereenkomsten worden opgezegd”
  Vlaams-Brabant
  3

  Landbouw moet mogelijk wijken voor Nationaal Park Brabantse Wouden: “Pachtover­een­kom­sten worden opgezegd”

  Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) sluit de onteigening van gronden in functie van het mogelijk toekomstige nationaal park Brabantse Wouden niet uit. Dat blijkt uit het antwoord op een vraag van parlementslid Klaas Slootmans (Vlaams Belang). Die laatste maakt zich zorgen over de toekomst van de boeren die in het projectgebied wonen. Die boeren worden evenwel beschermd door de pachtwet, maar toch kan de pacht worden opgezegd voor doeleinden van algemeen belang. Dat gebeurt ook in dit geval, bevestigt Demir.
 1. Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pride-proof
  TV

  Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pri­de-proof

  Brussel hing in mei al trots de vlaggen uit, de rest van de wereld volgde in juni en in augustus beleeft de Scheldestad met ‘Antwerp Pride’ traditioneel haar LGBTQ+-hoogmis. Maar een 15-jarige jubileum-editie met alle toeters, bellen, binders en pailletten is niet compleet zonder een even kleurrijk en inclusief tv-lijstje. Want ook vanop de bank kunt u zich vergapen aan op en top queer reeksen die beroeren, ontroeren, entertainen en informeren. Dat de optocht niet zomaar een bandeloos feestje is, maar begon als een opstand voor gelijke rechten en vrijheden leert u in de documentairereeks ‘Pride’ op Disney+. Waarna shows als ‘Queer as Folk’ op STARZPLAY, ‘Our Flag Means Death’ op Streamz en ‘It’s a Sin’ op VRT NU u met een lach en een traan de mensen achter het acroniem tonen.
 2. DOSSIER Aandeel jonge kopers op huizenmarkt in geen enkele Vlaamse centrumstad lager dan in Leuven: wat brengt de toekomst voor mensen die geen steun krijgen van de ouders?
  PREMIUM
  Leuven

  DOSSIER Aandeel jonge kopers op huizen­markt in geen enkele Vlaamse centrum­stad lager dan in Leuven: wat brengt de toekomst voor mensen die geen steun krijgen van de ouders?

  Wonen in Leuven is duur en wie geen financiële hulp krijgt van het thuisfront is er doorgaans aan voor de moeite. Vooral alleenstaanden en jonge kopers zijn de dupe van de uit de pan swingende woningprijzen. Oppositiepartij N-VA dringt alweer aan op maatregelen bij het Leuvense stadsbestuur, al heeft een stad ook maar beperkte middelen om de oververhitte woningmarkt af te koelen. Blijft de vraag: bestaat er wel een wondermiddel? En wat brengt de toekomst voor mensen die hun eigen boontjes moe(s)ten doppen?