Illustratie.
Volledig scherm
Illustratie. © archiefbeeld Vertommen

56 personen betrapt met drugs in station

LEUVENDe Leuvense politie heeft vrijdagnamiddag- en avond, in samenwerking de Dienst Vreemdelingenzaken, een controle in de stationsomgeving in Leuven uitgevoerd. Bijna zestig personen hadden drugs op zak.

 1. Beschuldigde praat zichzelf aan de galg tijdens verhoor over steekpartij op ex: “Mijn kinderen zijn hun moeder kwijt? Ik trouw wel met een nieuwe vrouw”
  PREMIUM
  VILVOORDE/LEUVEN

  Beschuldig­de praat zichzelf aan de galg tijdens verhoor over steekpar­tij op ex: “Mijn kinderen zijn hun moeder kwijt? Ik trouw wel met een nieuwe vrouw”

  Beschuldigde Lecha Sultakhanov (40) heeft zich tijdens zijn verhoor over de feiten behoorlijk vastgereden in de selectief voorgewende zwarte gaten in zijn geheugen. De man staat terecht voor de moord op zijn 31-jarige ex-vrouw, die op oudejaarsdag 2018 met messteken om het leven werd gebracht. Ook over eerdere slagen aan de moeder van zijn twee kinderen kon de Tsjetsjeen zich maar weinig herinneren. “U heeft toen zes maanden cel gekregen. Waarvoor een assisenproces al niet goed is”, friste een geprikkelde voorzitter het geheugen van de man op.
 2. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.