500 jaar Leuvense paus: Adrianus VI. Met professor Lamberigts
Volledig scherm
500 jaar Leuvense paus: Adrianus VI. Met professor Lamberigts © Vertommen

500 jaar ‘Leuvense paus’: “Als die concubine in haar opzet was geslaagd spraken we vandaag niet over Adrianus, en had u geen artikel.”

LeuvenExact één dag en vijfhonderd jaar geleden koos een conclaaf van kardinalen Adrianus VI tot kersverse paus. Adriaan Florenszoon Boeyens werd dan wel geboren in het Nederlandse Utrecht, het gros van zijn tijd op aarde bracht de enige paus uit de Lage Landen door in Leuven. En dus mogen we met zijn allen best wel fier zijn op onze ‘Leuvense’ paus. Dat zegt Mathijs Lamberigts (67), gewoon hoogleraar geschiedenis van Kerk en Theologie. “Men vergeet dat er in die tijd nog geen sprake was van Nederland of België. Maar ik overdrijf niet als ik zeg dat Adrianus sinds zijn zeventien jaar meer tijd in Leuven doorbracht dan waar dan ook.” 

0 reacties

 1. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  4

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.