50 ‘mobipunten’ in Leuven

De stad Leuven gaat de komende drie jaar met Europese steun 50 mobipunten inrichten. Dat zijn plaatsen waar je verschillende vervoerswijzen samen kan vinden op één locatie. Van een bushalte tot elektrische deelauto’s en zelfs bakfietsen. Leuven krijgt een Europese subsidie van 516.721 euro als Interreg-project en legt zelf nog 350.000 euro op tafel.

0 reacties

 1. REEKS. Levende legendes in Vlaanderen: Fiere Margriet, tragisch verhaal van een jonge vrouw die na 700 jaar zalig werd verklaard
  PREMIUM
  Leuven

  REEKS. Levende legendes in Vlaanderen: Fiere Margriet, tragisch verhaal van een jonge vrouw die na 700 jaar zalig werd verklaard

  Fiere Margriet is al eeuwenlang een Leuvense legende waar je nog steeds heel wat over terugvindt in de studentenstad. Vooral het standbeeld aan de Dijleterrassen, en het café in het stadscentrum springen in het oog, maar achter Margaretha van Leuven - Fiere Margriet - schuilt het tragische verhaal van een jonge vrouw die uiteindelijk werd zaligverklaard door paus Leo XIII en geldt als één van de zeven wonderen van Leuven. Lees meer over levende legendes in ons dossier.
 2. Studente (20) gewond na aanrijding
  Leuven

  Studente (20) gewond na aanrijding

  Donderdagnamiddag omstreeks 15 uur werd een 20-jarige studente uit Geel met een ziekenwagen overgebracht naar het UZ Gasthuisberg, nadat ze op het fietspad op de Tiensesteenweg ter hoogte van de Vlietstraat werd aangereden door een personenwagen die deze straat wilde inrijden. De autobestuurder had de bestuurster van de step, die in tegengestelde richting op een éérichtingsfietspad reed, niet opgemerkt. Door de aanrijding ging de studente met een klap tegen de grond.