De Meyboomplanting op de Grote Markt in Leuven.
Volledig scherm
De Meyboomplanting op de Grote Markt in Leuven. © Vertommen

48ste Meyboomplanting aan het
stadhuis op maandag 9 augustus

LeuvenMaandag 9 augustus zal voor de 48ste keer de Meyboom worden geplant voor het Leuvense stadhuis. Kijklustigen kunnen al vanaf 13 uur terecht op het Meyboomterras op de Grote Markt om met een drankje te genieten van de muziek en de optredens.

 1. Impact van zware val blijft beperkt dankzij fietshelm
  Leuven

  Impact van zware val blijft beperkt dankzij fietshelm

  Een 23-jarige fietser uit Luik kwam donderdagavond omstreeks 18.30 zwaar ten val met zijn fiets. Om onbekende reden verloor de man de controle over het stuur om vervolgens met een klap op het hoofd tegen de grond te gaan. Gelukkig droeg hij een fietshelm waardoor de impact beperkt bleef. Het slachtoffer werd met een ziekenwagen overgebracht naar het UZ Gasthuisberg. In het ziekenhuis kon de man een negatieve alcoholtest afleggen.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.