De Meyboomplanting op de Grote Markt in Leuven.
Volledig scherm
De Meyboomplanting op de Grote Markt in Leuven. © Vertommen

48ste Meyboomplanting aan het
stadhuis op maandag 9 augustus

LeuvenMaandag 9 augustus zal voor de 48ste keer de Meyboom worden geplant voor het Leuvense stadhuis. Kijklustigen kunnen al vanaf 13 uur terecht op het Meyboomterras op de Grote Markt om met een drankje te genieten van de muziek en de optredens.

 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Inbraken in geparkeerde voertuigen op Kolonel Begaultlaan en Diestsevest
  Leuven

  Inbraken in geparkeer­de voertuigen op Kolonel Begault­laan en Diest­sevest

  Onbekenden hebben woensdagnacht ingebroken in twee geparkeerde voertuigen. Een eerste feit deed zich voor in de Kolonel Begaultlaan. Het raam aan de bestuurderszijde van een auto werd stukgeslagen. Het voertuig werd helemaal doorzocht. De daders gingen er onder meer vandoor met de portefeuille van de bestuurder. En ook op de Diestsevest werd een raam van een auto stukgeslagen. Daar verdwenen twee zonnebrillen en een aktetas uit de auto.