Het aantal fietsers zit in stijgende lijn in het centrum van Leuven.
Volledig scherm
Het aantal fietsers zit in stijgende lijn in het centrum van Leuven. © Vertommen

44% meer fietsers in binnenstad sinds invoering circulatieplan: “En 19% minder auto’s”, zegt schepen Dessers

Het aantal fietsers in de Leuvense binnenstad is de voorbije drie jaar met 44% toegenomen. Het aantal auto’s is dan weer met 19% gedaald in vergelijking met 2016. Dat blijkt uit tellingen die de stad Leuven in de maand mei liet uitvoeren. “Uit de cijfers blijkt ook dat er zich evenveel mensen in de stad begeven. De stad is blij met deze resultaten want ze tonen aan dat het circulatieplan vruchten afwerpt”, zegt burgemeester Mohamed Ridouani (sp.a).

3 reacties

 • Brent Somers

  1 jaar geleden
  En 80 % minder shoppers..
 • Jos Theys

  3 jaar geleden
  bruggenbouwers pesten en belasten de ene buiten en strelen de andere binnen. En als je dat zelf telt tel je beter. Maar, zoals onze weerman niet meer kan fietsen hebben senioren daar ook last mee. Wacht maar, senioren hebben stemrecht, studenten niet. En, wie blijft plakken verdwijnt als het echte leven begint.
 • freddy cardoen

  3 jaar geleden
  We zullen eens zien hoe lang het gaat duren vooraleer Leuven een spookstad wordt . Veel Leuvenaars doe nu hun boodschappen ergens anders en laten Leuven links liggen .
 1. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.