Het aantal fietsers zit in stijgende lijn in het centrum van Leuven.
Volledig scherm
Het aantal fietsers zit in stijgende lijn in het centrum van Leuven. © Vertommen

44% meer fietsers in binnenstad sinds invoering circulatieplan: “En 19% minder auto’s”, zegt schepen Dessers

Het aantal fietsers in de Leuvense binnenstad is de voorbije drie jaar met 44% toegenomen. Het aantal auto’s is dan weer met 19% gedaald in vergelijking met 2016. Dat blijkt uit tellingen die de stad Leuven in de maand mei liet uitvoeren. “Uit de cijfers blijkt ook dat er zich evenveel mensen in de stad begeven. De stad is blij met deze resultaten want ze tonen aan dat het circulatieplan vruchten afwerpt”, zegt burgemeester Mohamed Ridouani (sp.a).

 1. Ondanks vraag van aantal burgemeesters toch geen avondklok in Vlaamse rand: “Gemeenten kunnen nachtklok wel vervroegen bij problemen”
  Vlaams-Brabant

  Ondanks vraag van aantal burgemees­ters toch geen avondklok in Vlaamse rand: “Gemeenten kunnen nachtklok wel vervroegen bij problemen”

  Vlaams-Brabants provinciegouverneur Jan Spooren is tevreden met de extra maatregelen die de Vlaamse regering dinsdagavond aangekondigd heeft om de verspreiding van het coronavirus in te dijken. Een avondklok kwam er – ondanks de expliciete vraag van enkele burgemeesters uit de Vlaamse rand – dan weer niet. “Maar als er zich problemen stellen, kunnen de gemeenten zelf een avondklok invoeren.
 2. Alle leerkrachten van Gemeenteschool Bierbeek in quarantaine na 13 coronabesmettingen: “Hele school sluit en wordt gedesinfecteerd”
  Bierbeek

  Alle leerkrach­ten van Gemeente­school Bierbeek in quarantai­ne na 13 coronabe­smet­tin­gen: “Hele school sluit en wordt gedesinfec­teerd”

  In gemeenteschool ‘t Klavertje in Bierbeek zijn de voorbije week verschillende besmettingen van Covid-19 vastgesteld onder de leerkrachten en een aantal leerlingen. Het gaat om zes leerkrachten en zeven leerlingen die positief getest hebben. Vrijdag is beslist om de hoofdschool en de kleutervestigingen van maandag 26 tot en met vrijdag 30 oktober te sluiten wegens overmacht.