Johan Geleyns blikt tevreden terug op WK wielrennen in Leuven
Volledig scherm
PREMIUM
Johan Geleyns blikt tevreden terug op WK wielrennen in Leuven © RV

400.000 bezoekers, slechts 90 interventies, amper vijf aanhoudingen, en... meer pintjes dan met oudjaar: Leuven kan terugblikken op geslaagd WK. “Nu staan we écht op de kaart”

LeuvenHet wereldkampioenschap wielrennen was een huzarenstukje voor stad Leuven. Grote incidenten bleven uit en er was niets dan lof over de organisatie van het WK en vooral voor Leuven zelf. “De voorbije dagen waren ongelofelijk goede reclame voor onze stad en daar gaan we in de toekomst de vruchten nog van plukken”, vertelt schepen van sport Johan Geleyns. Ook de supporters hebben zich goed geamuseerd: er zijn tijdens het WK wielrennen meer pintjes gedronken dan tijdens een traditionele oudejaarsavond in Leuven.

 1. Bromfietser (20) naar ziekenhuis na aanrijding in Wijgmaal
  Leuven

  Bromfiet­ser (20) naar ziekenhuis na aanrijding in Wijgmaal

  Een 20-jarige bromfietser uit Keerbergen is dinsdagavond omstreeks 18 uur met een ziekenwagen overgebracht naar het UZ Gasthuisberg, nadat hij betrokken was geraakt in een verkeersongeval. Op het kruispunt van de Vaartdijk en de Baron Descampslaan in Wijgmaal kwam hij in aanrijding met een auto. Na een medische controle in het ziekenhuis, mocht hij weer naar huis. Zijn bromfiets werd door de takeldienst versleept. Zowel de bestuurder van de bromfiets als de automobilist legden een negatieve ademtest af.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.