De gezinnen trokken zelf grote ogen toen ze het weggegooide voedsel op de weegschaal legden.
Volledig scherm
De gezinnen trokken zelf grote ogen toen ze het weggegooide voedsel op de weegschaal legden. © Vzw FoodWIN

40 Leuvense gezinnen hielden hun voedselverspilling bij: “Gemiddelde Vlaming gooit 37 kilogram per jaar in de vuilnisbak”

LeuvenIn opdracht van stad Leuven voerde vzw FoodWIN een onderzoek naar voedselverspilling bij 40 Leuvense huishoudens. Twee weken lang legden de gezinnen hun weggegooid voedsel op de balans en de resultaten laten weinig aan de verbeelding over. “Samen met alle Leuvenaars zouden we maar liefst 12 miljoen euro per jaar kunnen besparen als we komaf maken met voedselverspilling”, zegt Hanne Heymans van FoodWIN. Of ook: u gooit elk jaar een korte vakantie in de vuilnisbak.

1 reactie

 • Dominique Hermys

  2 maanden geleden
  Dat iedereen zich met zichzelf moeit.
 1. Vanaf 25 juni gaat mondmaskerplicht op de schop in hartje Leuven: “Deze week is meer dan 70% van de volwassen Leuvenaars minstens één keer gevaccineerd”
  PREMIUM
  Leuven

  Vanaf 25 juni gaat mondmasker­plicht op de schop in hartje Leuven: “Deze week is meer dan 70% van de volwassen Leuvenaars minstens één keer gevacci­neerd”

  Leuven schort de mondmaskerplicht in de autoluwe zone op vanaf 25 juni. Volgens burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit) is de tijd rijp om die lokale coronamaatregel geleidelijk aan af te bouwen. “Een verplichting is niet langer nodig. We zitten voor de eerste keer dit jaar onder de 20 besmettingen per week en het daalt elke dag. Daardoor kunnen we de mondmaskerzone afschaffen”, klinkt het.
 2. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.
 3. Voor ze 8.000 meter hoge berg bedwingt, stopt politie-inspecteur en klimster Sofie Lenaerts (46) in dorpje Aksole in Pakistan: “Voor 307 kindjes winterkledij en schoolgerief kopen”
  PREMIUM
  Bertem

  Voor ze 8.000 meter hoge berg bedwingt, stopt politie-inspecteur en klimster Sofie Lenaerts (46) in dorpje Aksole in Pakistan: “Voor 307 kindjes winterkle­dij en schoolge­rief kopen”

  Dit weekend vertrekt politie-inspecteur en presentatrice Sofie Lenaerts (46) op expeditie naar Pakistan. Alvorens de 8.047 meter hoge Broad Peak te beklimmen zal de topatlete, samen met haar reispartners, halt houden in het dorpje Askole om kinderen in nood te steunen. “Daar is het leven in armoede nog zwaarder geworden door het wegvallen van expedities door het coronavirus”, vertelt Sofie.