Het festivalpubliek aan de mainstage van Rock Werchter.
Volledig scherm
Het festivalpubliek aan de mainstage van Rock Werchter. © Kim Aerts

340 festivalbezoekers dokken minnelijke schikking voor drugsbezit tijdens Rock Werchter

WERCHTERTijdens Rock Werchter hebben 340 festivalgangers een minnelijke schikking gekregen voor drugsbezit. In het merendeel van de gevallen ging het om cannabis.

 1. Fietsenwinkel Verbinnen wordt na overname BikeFriend Leuven: “Het voelt nog een beetje onwennig dat onze familienaam niet meer op de gevel prijkt”
  PREMIUM
  Leuven

  Fietsenwin­kel Verbinnen wordt na overname BikeFriend Leuven: “Het voelt nog een beetje onwennig dat onze familie­naam niet meer op de gevel prijkt”

  Fietsensenwinkel Verbinnen op de Aarschotsesteenweg in Wilsele is al sinds het einde van de jaren ’70 van de vorige eeuw een vaste waarde. Daar is vandaag een einde aan gekomen want de familiezaak wordt onderdeel van BikeFriend. “Voor het behoud van de winkel is het beter dat we nu onderdeel zijn van een keten. Het biedt meer perspectief”, vertelt Marc Verbinnen die zo ongeveer opgroeide in de winkel van zijn vader Francois Verbinnen.
 2. Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt
  Mijntelco

  Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt

  In tijden van inflatie en hoge energieprijzen is elke financiële tegemoetkoming meer dan welkom, zeker voor de lagere inkomens. Daarom is er vanuit de overheid niet alleen voor gas en elektriciteit een sociaal tarief voorzien; ook voor telecom bestaat er een tegemoetkoming. Wie de doelgroepen zijn voor zo'n tegemoetkoming? En welke voorwaarden er precies zijn? Mijntelco.be zet het voor je op een rij.