Het Wereldfeest in park De Bruul in Leuven is na twee jaar van corona weer helemaal terug.
Volledig scherm
Het Wereldfeest in park De Bruul in Leuven is na twee jaar van corona weer helemaal terug. © Vertommen

33e Wereldfeest in Leuven gaat voor low-impact: “Herbruikbare bekers en borden en bestek van composteerbare materialen”

LeuvenNa twee jaar coronapauze werd zopas het Leuvense Wereldfeest opnieuw op gang getrapt in park De Bruul in Leuven. Ook morgen gaan de feestelijkheden nog verder, vanzelfsprekend met mondiale solidariteit hoog op de agenda.

0 reacties

 1. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.
 2. Libertadfeesten zijn terug na twee jaar van corona-ellende: “We vieren de 35ste editie en meteen ook 40 jaar café Libertad”
  Leuven

  Libertad­fees­ten zijn terug na twee jaar van corona-ellende: “We vieren de 35ste editie en meteen ook 40 jaar café Libertad”

  Big Bill, Boogie Boy, Berry Quincy…het zijn namen die letterlijk en figuurlijk als muziek in de oren klinken maar het zijn dit jaar vooral enkele van de hoofdrolspelers op de Libertadfeesten. Na twee jaar afwezigheid door de coronamaatregelen is de traditionele opener van het Leuvense festivalseizoen weer helemaal terug en dat brengt veel vreugde in de harten van de trouwe bezoekers. “En we beginnen niet toevallig op vrijdag de dertiende”, vertellen Rikky en Eleni Evers.
 3. De handelaars moesten er twee jaar op wachten maar De Langste Dag is weer terug: “Met ‘Leuven Speelt’ leeft de stad meer dan ooit op 25 juni”
  PREMIUM
  Leuven

  De handelaars moesten er twee jaar op wachten maar De Langste Dag is weer terug: “Met ‘Leuven Speelt’ leeft de stad meer dan ooit op 25 juni”

  De Langste Dag is de hoogmis van de Leuvense handelaars maar twee jaar lang stak het coronavirus stokken in de wielen. Dit jaar is het populaire event terug van weggeweest en wel met een mooi programma, inclusief internationaal straattheater. Nieuw dit jaar is event Leuven Speelt op het Ladeuzeplein dat wordt omgetoverd tot een paradijs voor kinderen met een prijzenpot van liefst 20.000 euro.