Schepen Denise Vandevoort (sp.a) is blij dat jonge getalenteerde mensen in navolging van het Leuvense 30CC kansen krijgen van de Vlaamse culturele centra.
Volledig scherm
Schepen Denise Vandevoort (sp.a) is blij dat jonge getalenteerde mensen in navolging van het Leuvense 30CC kansen krijgen van de Vlaamse culturele centra. © Vertommen

30CC plant culturele zaadjes met Eigen Kweek: “Ideaal om jong talent van eigen bodem te laten ontkiemen”

LeuvenHet ondersteuningsprogramma Eigen Kweek breidt uit tot 37 culturele centra in drie Vlaamse provincies. Daarmee plant Eigen Kweek nieuwe zaadjes voor podiumartiesten en voor het eerst ook voor zakelijke leiders in spe. “Ik ben trots dat ook andere culturele centra en provincies nu op de kar springen die ooit werd getrokken door ons stedelijk cultuurhuis 30CC”, zegt Leuvens cultuurschepen Denise Vandevoort (sp.a).

0 reacties

 1. Joint kost veertiger vier maand rijverbod en boete
  KESSEL-LO

  Joint kost veertiger vier maand rijverbod en boete

  Een 40-jarige man uit Tielt-Winge is in beroep veroordeeld tot vier maand rijverbod en 1.600 euro boete voor rijden onder invloed. Driss H. werd op 19 oktober 2019 omstreeks 21 uur op de Tiensesteenweg uit het verkeer gehaald in Kessel-Lo. De man testte positief voor cannabis en de technische keuring van zijn auto was een half jaar vervallen. De. man verklaarde de positieve test doordat hij ‘s ochtends een joint had gerookt. H. werd in het verleden al vijftien maal veroordeeld voor verkeersgerelateerde feiten en voor drugs in 2002. De man vroeg in beroep een mildere straf maar daar ging de rechtbank niet op in. De veertiger werd deze maand ook nog veroordeeld tot vier maanden cel voor slagen aan een andere man. Hij nam het slachtoffer in een houdgreep in een winkel toen die een opmerking maakte over het gedrag van zijn kind.
 1. 132 aanvragen voor Leuvens noodfonds voor cultuur: “In totaal investeren we 2,7 miljoen euro in de sector”
  Leuven

  132 aanvragen voor Leuvens noodfonds voor cultuur: “In totaal investeren we 2,7 miljoen euro in de sector”

  Vlak voor de zomer van 2020 kondigde het stadsbestuur een stevig pakket ondersteuningsmaatregelen aan voor de Leuvense cultuursector. Zopas werden de uitbetalingen vanuit het noodfonds en herstelfonds afgerond. Ondertussen werken de sector en het stadsbestuur samen aan een relanceplan. “Dankzij het noodfonds kunnen vele Leuvense cultuurspelers overeind blijven”, reageert Mike Naert van Het Depot.
 1. "Bierprotest" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten
  Play

  "Bierpro­test" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten

 2. Iedereen is gek op dit überschattig ottertje. En je ziet meteen waarom!
  Play

  Iedereen is gek op dit überschat­tig ottertje. En je ziet meteen waarom!