Jordi V.B. na zijn proces vorige maand.
Volledig scherm
Jordi V.B. na zijn proces vorige maand. © Vertommen

28 maanden cel voor twintiger die op scooter meisjes lastigvalt

LEUVEN/HERENT/ROTSELAARHet parket vorderde twee jaar cel, maar de rechtbank legde met 28 maanden gevangenisstraf Jordi V.B. (24) een zwaardere sanctie op. In de zomer van 2019 randde hij verschillende jonge meisjes aan in de regio rond Leuven, nadat hij hen achtervolgde met zijn scooter.

 1. Dronken fietser (24) valt op de Kriekenbergweg
  Leuven

  Dronken fietser (24) valt op de Krieken­berg­weg

  Een 24-jarige fietser uit Heverlee is zaterdagnacht rond 1 uur gewond geraakt toen hij op de Kriekenbergweg in Kessel-Lo met zijn fiets tegen de grond ging. Er waren geen derden bij het ongeval betrokken. De man had samen met een paar kameraden naar de voetbalwedstrijd van de Rode Duivels gekeken en daar wat pinten gedronken. Hij legde een positieve ademtest af. Hij hield aan de valpartij enkele verwondingen aan het hoofd en in het gezicht over en werd met een ziekenwagen overgebracht naar het UZ Gasthuisberg.
 2. Beiaardfestival Leuven Bells van start op 20 juni: “Bijzondere aandacht voor de wereldberoemde stadsbeiaardier Matthias Vanden Gheyn”
  Leuven

  Beiaardfes­ti­val Leuven Bells van start op 20 juni: “Bijzondere aandacht voor de wereldbe­roem­de stadsbei­aar­dier Matthias Vanden Gheyn”

  De Leuvense klokkentorens trappen ook dit jaar de zomer muzikaal op gang met een reeks zomerse beiaardconcerten. Van 20 juni tot 28 augustus spelen Belgische en Nederlandse beiaardiers in totaal zestien concerten op vier Leuvense beiaarden. “Op het Ladeuzeplein kan je niet enkel luisteren maar zie je via twee schermen de beiaardiers live aan het werk”, zegt vicerector Bart Raymaekers.