De fles lachgas werd in beslag genomen.
Volledig scherm
De fles lachgas werd in beslag genomen. © Pieters

21-jarige onder invloed achter stuur betrapt met fles lachgas en ballonnen

 1. Vrijwilligers bedankt met Hecht Haacht Bon

  Vrijwilli­gers bedankt met Hecht Haacht Bon

  Het is de Week van de Vrijwilliger, en dat wil lokaal zorgbestuur Haacht niet ongemerkt voorbij laten gaan. Ongeveer met honderdvijftig zijn ze, de vrijwilligers op wie het lokaal bestuur kan rekenen. Het gaat onder andere om zwerfvuilmeters- en peters, fotografen, tappers bij voorstellingen in het GC, vrijwilligers bij het Lokaal Opvanginitiatief of tweedehandswinkeltje van de sociale dienst, chauffeurs van de Minder Mobielen Centrale en vrijwilligers bij HaBoBIB. Niet alle vrijwilligers kunnen door de coronacrisis ingezet worden, maar ze worden niet vergeten. Om hen te bedanken voor hun inzet, motivatie en volharding ontvangen ze een Hecht Haacht Bon ter waarde van 10 euro waarmee ze de lokale handelaars kunnen steunen.
 2. Bruulparking 2.0, Benedenstadparking... Voor buurtcomité De Bruul hoeft het allemaal niet: “Er is geen draagvlak omdat iedereen wéét dat ze niet nodig is”
  PREMIUM
  Leuven

  Bruulpar­king 2.0, Beneden­stad­par­king... Voor buurtco­mité De Bruul hoeft het allemaal niet: “Er is geen draagvlak omdat iedereen wéét dat ze niet nodig is”

  Actiecomité Bruul Buurtbewoners is niet te spreken over de geplande Benedenstadparking in de Brouwersstraat en daarmee herhaalt de geschiedenis van de afgevoerde Bruulparking zich. “Wij vechten nog steeds voor onze gezondheid in een leefbare woonomgeving. Met de bouw van parking Bruul 2.0 neemt het bestuur dat van ons af”, zegt buurtbewoner Bie Daems.
 1. Buurtbewoners massaal in de bres voor getroffen gezin na woningbrand: “Inzamelactie is een groot succes, maar ze hebben het heel zwaar”
  PREMIUM
  Holsbeek

  Buurtbewo­ners massaal in de bres voor getroffen gezin na woning­brand: “Inzamelac­tie is een groot succes, maar ze hebben het heel zwaar”

  De zware woningbrand van zaterdagavond in Holsbeek laat diepe sporen na bij het getroffen gezin. Bijna alle bezittingen van bewoners Marc en Sonia werden verwoest en het huis is onbewoonbaar verklaard. De buurt startte daarom een inzamelactie en die werd op korte tijd een groot succes. “Sonia is heel emotioneel en Marc heeft derdegraads brandwonden opgelopen. Hij is geopereerd en wakker, maar krijgt zware verdoving om de pijn te kunnen verdragen”, vertelt buurtbewoonster Hilde Smets.
 2. J.P. Minckelersstraat voert actie voor leefbare buurt: “De emmer is vol”
  Leuven
  2

  J.P. Minckelers­straat voert actie voor leefbare buurt: “De emmer is vol”

  Een deel van de bewoners van de J.P. Minckelersstraat in Leuven maakt zich grote zorgen over de leefbaarheid van hun straat. Het stadsbestuur gaat de straat herinrichten en voorziet ook een buslijn. “En dat terwijl de straat sinds de komst van het circulatieplan al een hoop extra verkeer te slikken krijgt. De situatie is er ronduit gevaarlijk voor voetgangers, fietsers en bewoners”, zegt Herbert Lust.
 1. "Oh my God, ik lig met een puber in bed!": 'Uit de Kleren' begint met een sisser
  Play
  Uit de Kleren

  "Oh my God, ik lig met een puber in bed!": 'Uit de Kleren' begint met een sisser

 2. Piepjonge Bart Peeters was voorbestemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscherpe messen naar mijn broer"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Piepjonge Bart Peeters was voorbe­stemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscher­pe messen naar mijn broer"