17 scholen protesteren morgen voor klimaat in Leuven

De actie ‘Le(u)ven voor het Klimaat’ loopt als een trein. Morgen verwacht initiatiefnemer basisschool De Zevensprong minstens 2.000 protesterende leerlingen op het Ladeuzeplein in Leuven. “Al minstens 17 lagere scholen uit Leuven hebben bevestigd dat ze aanwezig zullen zijn”, zegt leerkracht Annelies Holemans.

1 reactie

 • freddy cardoen

  3 jaar geleden
  Waarom zijn ze vandaag niet gaan betogen tijdens hun vrije namiddag maar dan hebben ze teveel werk met hun smartfone en Facebook . Maar morgen als het les is dan komt betogen hun beter uit .
 1. Eerste proefboring voor warmtenet Marie Thumassite: “Pionier in Vlaanderen.”
  Leuven

  Eerste proefbo­ring voor warmtenet Marie Thumassite: “Pionier in Vlaanderen.”

  Marie Thumas, de historische conservenfabriek met uitzicht op de Vaart, daverde even op haar grondvesten. Stad Leuven en projectontwikkelaar Revive hebben de ambitie de site om te bouwen tot een volwaardig stadsdeel met ruimte voor winkelen, werken en wonen, dat bovenal duurzaam moet zijn. Met dat doel voor ogen deden Kelvin Solutions en ECoOB vandaag de eerste proefboring van wat een volwaardig warmtenet moet worden dat op termijn kan uitgebreid worden naar de rest van de stad: een primeur in Vlaanderen. “Dit is de toekomst: als Poetin het weer eens in zijn hoofd krijgt hoeft Marie Thumas de gevolgen niet te dragen.”
 1. Leuvens onderzoek ontdekt nieuwe subtypes 
darmkanker: “30 jaar inzichten op losse schroeven.”
  Leuven
  1

  Leuvens onderzoek ontdekt nieuwe subtypes darmkanker: “30 jaar inzichten op losse schroeven.”

  Tot vandaag krijgt een patiënt met de diagnose darmkanker weinig tot geen inzicht in het subtype van de tumor. Leuvense darmkankeronderzoekers proberen daar al jaren een mouw aan te passen, in de hoop de behandeling beter op de soort af te stemmen. Nieuw onderzoek van onder meer UZ Leuven dat gebruikmaakte van de gloednieuwe single cell technology 2 ontdekte twee nieuwe subtypes. En dat is hoopvol nieuws. “Over een jaar gaat de diagnose voor het stellen van darmkanker er radicaal anders uitzien.”