Ongeval met jonge wielrenner op het WK parcours in Leuven
Volledig scherm
Ongeval met jonge wielrenner op het WK parcours in Leuven © Vertommen

17-jarige wielrenster van Oostenrijks nationaal wielerteam aangereden door bus terwijl ze WK-parcours (in verkeerde richting) verkent

LeuvenDonderdag strijkt het wielerpeloton neer in Leuven, maar ook vandaag zijn er al veel wielrenners op de baan. En dat is niet altijd volgens de verkeersregels. Een 17-jarige wielrenster van de Oostenrijkse nationale wielerploeg raakte gewond, nadat ze werd aangereden door een bus van de Lijn. De chauffeur werd door de wielrenners verrast omdat zij tegen de richting reden.

 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 1. INTERVIEW. Mohamed Ridouani (42) en zijn leraar LO Kris Florquin: “Hij bood me geborgenheid en hielp me mijn weg te vinden in het leven”
  PREMIUM
  Leuven

  INTERVIEW. Mohamed Ridouani (42) en zijn leraar LO Kris Florquin: “Hij bood me geborgen­heid en hielp me mijn weg te vinden in het leven”

  Toen Leuvens burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit) aan zijn schoolcarrière begon, was hij de uitzondering, als jongen van allochtone afkomst in een overwegend witte school. Hoewel hard racisme hem grotendeels bespaard bleef, moest hij soms wel zijn mannetje staan. Zijn LO-leraar Kris Florquin was op zo’n momenten van goudwaarde voor de eerder stille jongen. “Dat Mo carrière zou maken in de politiek had ik niet verwacht. Toch een straffe kerel!”, zegt hij.