Illustratie UZ Gasthuisberg Leuven.
Volledig scherm
Illustratie UZ Gasthuisberg Leuven. © Vertommen

14 coronapatiënten in UZ Leuven

 1. Zorg Leuven is begonnen met uitbreiding maaltijden aan huis: “Mensen kunnen nu kiezen uit vier verschillende hoofdschotels, waaronder ook een vegetarisch alternatief”
  Leuven

  Zorg Leuven is begonnen met uitbrei­ding maaltijden aan huis: “Mensen kunnen nu kiezen uit vier verschil­len­de hoofdscho­tels, waaronder ook een vegeta­risch alterna­tief”

  Zorg Leuven zet sinds kort in op een nieuw aanbod voor maaltijden aan huis in de thuiszorg. HLN Leuven kreeg een blik achter de schermen in de keuken waar de koks dag na dag het beste van zichzelf geven voor gezonde en evenwichtige maaltijden. “Het menu kan volledig aangepast worden aan de wensen van de cliënt”, zegt Bieke Verlinden (Vooruit), voorzitter van Zorg Leuven.
 2. Tussen 2011 en 2020 verminderde CO2-uitstoot in Leuven met 8%: “Ik denk dat we op een punt gekomen zijn dat we als stad de klimaatnoodtoestand moeten uitroepen”
  PREMIUM
  Leuven

  Tussen 2011 en 2020 verminder­de CO2-uit­stoot in Leuven met 8%: “Ik denk dat we op een punt gekomen zijn dat we als stad de klimaat­nood­toe­stand moeten uitroepen”

  De stad Leuven gaat resoluut voor klimaatneutraliteit maar de weg naar dat einddoel is duidelijk nog lang. Het voorbije decennium gaven de Leuvense huishoudens weliswaar het goede voorbeeld maar het totaalplaatje geeft een ander beeld. In de dienstensector was er bijvoorbeeld een toename van het energieverbruik met 4%. “Er is nog werk aan de winkel. De daling gaat niet snel genoeg. Het is wel positief dat de ‘knik’ is ingezet”, zegt schepen David Dessers (Groen).
 1. Stad Leuven past parkeernormen voor nieuwbouw aan: “Geen bewonerskaart meer in grotere woonprojecten”
  PREMIUM
  Leuven
  5

  Stad Leuven past parkeernor­men voor nieuwbouw aan: “Geen bewoners­kaart meer in grotere woonprojec­ten”

  “In een stad die steeds meer bewoners en studenten telt, moet je de regels opfrissen om voorbereid te zijn op de toekomst”, laat schepen van Mobiliteit David Dessers (Groen) optekenen. Die toekomst bestaat er volgens schepen Dessers in dat het publieke domein steeds minder wordt ingezet voor het stallen van private voertuigen. Meer concreet moeten grotere nieuwbouwprojecten zelf voorzien in hun parkeerbehoeften. “Het aantal fietsparkeerplaatsen moet ook omhoog”, voegt schepen Dessers er nog aan toe.