Daklozen in Leuven: een problematiek met vele gezichten.
Volledig scherm
PREMIUM
Daklozen in Leuven: een problematiek met vele gezichten. © Vertommen

10 markante feiten over dak- en thuisloosheid in Leuven

LeuvenDe stad Leuven lanceert een strijdplan om dak- en thuisloosheid aan te pakken in de universiteitsstad. Uit een nultelling bleek het aantal betrokken personen immers hoger dan verwacht, zelfs in een rijke stad zoals Leuven.

0 reacties

 1. Alinda Van der Cruysen moet drie decennia na de feiten 15 jaar de cel in voor moord op twee bejaarde familieleden: “Ik vrees dat zij er fysiek niet klaar voor is”
  PREMIUM
  LEUVEN/TIENEN

  Alinda Van der Cruysen moet drie decennia na de feiten 15 jaar de cel in voor moord op twee bejaarde familiele­den: “Ik vrees dat zij er fysiek niet klaar voor is”

  Alinda Van der Cruysen (47) krijgt geen nieuw assisenproces. In november vorig jaar werd ze in het Leuvense assisenhof veroordeeld tot vijftien jaar cel voor de dubbele moord op haar grootoom en -tante, 29 jaar geleden in Tienen. Van der Cruysen heeft haar betrokkenheid bij de gruwelmoord altijd ontkend. Na haar veroordeling stapte ze naar Cassatie met het oog op een nieuw proces, maar daar ving de Schotense nu bot.
 2. Rijbewijs kwijt na positieve speekseltest
  WILSELE

  Rijbewijs kwijt na positieve speeksel­test

  Een automobilist onder invloed is donderdag tegen de lamp gelopen in Wilsele. De Leuvenaar reed met zijn auto over de Kolonel Begaultlaan toen een patrouille van het fenomeenteam van de Leuvense politie overging tot een verkeerscontrole. De inspecteurs hadden al snel het vermoeden dat de man onder invloed van verdovende middelen reed en een speekseltest bevestigde dit. Er werd proces-verbaal opgesteld en zijn rijbewijs werd ingetrokken voor vijftien dagen.
 1. Winteropvang Leuven breidt capaciteit uit voor daklozen: “We proberen te vermijden dat we mensen moeten weigeren, maar het gebeurt ieder jaar”
  PREMIUM
  Leuven

  Winterop­vang Leuven breidt capaciteit uit voor daklozen: “We proberen te vermijden dat we mensen moeten weigeren, maar het gebeurt ieder jaar”

  Het is al dagen berekoud. ‘s Nachts lopen de temperaturen in Leuven op tot wel -9 graden. De stad en CAW hebben dan ook maatregelen genomen om dak- en thuislozen zo veel mogelijk op te vangen. Zo wordt de capaciteit van de Winteropvang opgetrokken naar 21 plaatsen. “En als er ook dan nog een overbezetting dreigt, zijn er nog andere mogelijkheden", klinkt het.
 1. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo

 2. Gigantische ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica
  Play

  Giganti­sche ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica