Vertommen
Volledig scherm
© Vertommen

10 maatregelen van het Leuvense stadsbestuur voor de handel

Het Leuvense stadsbestuur neemt de komende zes jaar heel wat maatregelen om de handel te ondersteunen. Zo wordt er onder meer nagedacht over een hoger budget voor handelaarsorganisatie Liefst Leuven en wordt er onderzocht of het tweede deel van de Bondgenotenlaan heringericht kan worden om de beleving in de winkelstraat te verhogen. We zetten samen met schepen Johan Geleyns (CD&V) het tienpuntenplan van het stadsbestuur op een rij.

11 reacties

 • Dominique Hermys

  1 jaar geleden
  Ik zal wel elders mijn centen gaan op doen. Als er voor de anderen buiten de vaartkom geen gratis vervoer voorzien wordt. Online shoppen gaat ook, en er zijn winkelcentra genoeg waar je uw centen ook kunt op doen, en waar je gratis parking hebt. Leuven is een strontstad.
 • August Artois

  1 jaar geleden
  Mis hier wel één belangrijk ding: Betaalbare in het centrum gelegen parkeerplaatsen!! 3 uren parking ladeuze is 10€!!!!
 • Dominique Hermys

  1 jaar geleden
  Wat doen ze voor degene die niet aan de vaart wonen?
 • Veerle Deblieck

  1 jaar geleden
  De Vaartkom is duidelijk het nieuwe troetelkindje van het stadsbestuur. Daar zitten de centen natuurlijk. Ik vrees echter dat al die maatregelen een wanhopige reanimatiepoging zijn die te veel laat komt. Zelf koop ik 80% online vanwege het oneindige aanbod en de interessantere prijzen. Kan je mij ongelijk geven? Bovendien wordt het altijd snel en netjes aan de deur afgeleverd. Gedaan met sleuren in het auto-onvriendelijke Leuven.
 • Peggy Allaerts

  1 jaar geleden
  Verkeersvrij? Maak de wandelstraten dan ook fietsvrij .... ze rijden u gewoon omver... bussen... dikwijls te laat en bomvol dus niet handig als je veel geshopt hebt... vervuiling door auto’s wat wil je als je ik weet niet hoe moet rondrijden om ergens te geraken... Leuven zijn ze gewoon kapot aan het maken! Ik woon hier al 50 jaar mijn familie 75... het is nog nooit zo erg geweest! Long live the good old days!!!
 1. Handelaarsorganisatie Bondgenotenlaan: “Niet hoge huurprijzen maar de stroom van bussen is het probleem voor onze winkelstraat”
  PREMIUM

  Handelaars­or­ga­ni­sa­tie Bondgeno­ten­laan: “Niet hoge huurprij­zen maar de stroom van bussen is het probleem voor onze winkel­straat”

  Schepen van Handel Johan Geleyns (CD&V) haalde de hoge huurprijs van winkelruimte op de Bondgenotenlaan gisteren aan als één van de belangrijkste redenen voor de leegstand die ondertussen oploopt tot 15%. Handelaarsorganisatie Bondgenotenlaan is het niet eens met die analyse. “Wij zien twee grote problemen: de continue stroom van busverkeer in twee richtingen en de lage belevingswaarde van de winkelstraat”, zegt voorzitter Luc Caubergh.
 2. Fotoreportage: deze handelspanden in de Bondgenotenlaan staan momenteel leeg

  Fotorepor­ta­ge: deze handelspan­den in de Bondgeno­ten­laan staan momenteel leeg

  De Bondgenotenlaan in Leuven staat in het middelpunt van de belangstelling. De leegstand in handelspanden loopt er ondertussen op tot 15 % terwijl het gemiddelde afklokt op 8,5 %. Daarmee is Leuven één van de betere leerlingen van de klas in Vlaanderen maar dat neemt niet weg dat de leegstand in de belangrijkste winkelstraat een negatief effect heeft op de uitstraling van shoppingstad Leuven. Straks gaan we dieper in op de oorzaken en de mogelijke oplossingen met Luc Caubergh van handelaarsorganisatie Liefst Leuven. In afwachting daarvan een fotoreportage die de leegstand in beeld brengt.
 1. Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York
  Play

  Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York

 2. Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschieten!"
  Play

  Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschie­ten!"