Wouter Beke krijgt al enige tijd kritiek voor zijn aanpak.
Volledig scherm
PREMIUM
Wouter Beke krijgt al enige tijd kritiek voor zijn aanpak. © BELGA

“Zoeken ze een zondebok of is dit een afrekening binnen CD&V?”: achterban Wouter Beke scherp voor voorzitter Joachim Coens

CD&V-voorzitter Joachim Coens krijgt de wind van voren van de achterban van Vlaams minister Wouter Beke. Die vindt namelijk dat hij het niet opneemt voor zijn minister, die nu al even in het kader van de coronacrisis de wind van voren krijgt. “Zoekt men een zondebok of is dit een afrekening binnen CD&V?”, vraagt fractieleidster Katrien Ozeel zich af. Beke reageert en voelt zich nog steeds gesteund.

 1. Loois koppel riskeert verbod op houden van dieren na aantreffen van zeven verwaarloosde honden: “Franse buldog lag dood in de tuin”
  Tessenderlo

  Loois koppel riskeert verbod op houden van dieren na aantreffen van zeven verwaar­loos­de honden: “Franse buldog lag dood in de tuin”

  Vorig jaar vonden speurders zeven verwaarloosde honden bij een Loois koppel. Ze verbleven in een zelf in elkaar geknutseld, bouwvallig kot en in een garage. Het was duidelijk dat er allerlei zaken verkeerd waren. Enkele dagen later bleek een Franse buldog zelfs dood in de tuin te liggen. Het koppel dreigt in de toekomst geen dieren meer te mogen houden.
 2. Hechtelse Yoke (58) en Genkse Rudi (41) maken samen kinderboek: “We willen tonen dat corona jouw dromen niet in de weg staan”
  Hechtel / Genk

  Hechtelse Yoke (58) en Genkse Rudi (41) maken samen kinderboek: “We willen tonen dat corona jouw dromen niet in de weg staan”

  De Hechtselse Yoke Goris en Genkenaar Rudi Bagusat hebben samen een kinderboek geschreven. ‘Anneke’ vertelt het verhaal over elfjes en een magische eenhoorn. Door het coronavirus stond het duo urenlang via WhatApp en Skype in contact, maar het resultaat mag toch worden gezien. “Wij willen aan kinderen tonen dat je gerust mag blijven dromen, ook en vooral in deze vreemde tijd”, vertelt Yoke.
 1. Spaanse douane arresteert smokkelaars na een achtervolging van maar liefst vijf uur
  Play

  Spaanse douane arresteert smokke­laars na een achtervol­ging van maar liefst vijf uur

 2. Belgische 'Madmax' behaalt zilver op officieus wk breakdance
  Play

  Belgische 'Madmax' behaalt zilver op officieus wk breakdance