Themabeeld.
Volledig scherm
Themabeeld. © Photo News

Wil jij graag op de kerstmarkt van Leopoldsburg staan? Schrijf je dan snel in als standhouder

LeopoldsburgKerstmis is nog best veraf, maar het is nooit te vroeg om te denken aan mooie kerstfilms, lekker eten en vooral gezellige kerstmarkten. Ook in Leopoldsburg vindt dit jaar opnieuw een traditionele kerstmarkt plaats.

 1. Allicht géén provinciaal verbod op afsteken vuurwerk: “Heeft alleen zin als het nationaal wordt opgelegd”
  PREMIUM
  Provincie Antwerpen

  Allicht géén provinci­aal verbod op afsteken vuurwerk: “Heeft alleen zin als het nationaal wordt opgelegd”

  De provincie Antwerpen gaat dit najaar allicht géén provinciaal vuurwerkverbod opleggen. Vorig jaar was dat wel het geval. Het kreeg daarvoor al verschillende vragen van burgemeesters, maar de provincie heeft die vragen doorgestuurd naar de federale overheid. “Het voordeel van een verbod op provinciaal niveau weegt niet op tegen de wrevel en frustratie die het veroorzaakt tenzij je het federaal oplegt.” Vorig jaar was er zelfs een verbod op het bezit van vuurwerk.
 2. Limburgse afdeling Cycling Vlaanderen moet deze keer echt op zoek naar een nieuwe voorzitter
  Wielrennen

  Limburgse afdeling Cycling Vlaanderen moet deze keer echt op zoek naar een nieuwe voorzitter

  In januari staat de jaarlijkse statutaire vergadering van de Limburgse afdeling van Cycling Vlaanderen op het programma. Naast een terugblik op het voorbije seizoen en een blik op de kalender, staan er altijd wel een aantal verkiesbare mandaten op het programma. Deze keer is daar ook de functie van algemeen voorzitter bij. Huidig preses Jos Mondelaers heeft de kaap van 74 jaar bereikt en moet stoppen. Naast een algemeen voorzitter is de afdeling nog op zoek naar een ondervoorzitter, een jeugdvoorzitter en een voorzitter offroad.
 3. Hasselt, Diepenbeek en Zonhoven schakelen jobcoach wijk-werken in voor 3.669 werkzoekenden
  Hasselt

  Hasselt, Diepenbeek en Zonhoven schakelen jobcoach wijk-wer­ken in voor 3.669 werkzoeken­den

  De stad Hasselt heeft samen met de gemeenten Diepenbeek en Zonhoven via de projectvereniging Wijk-werken Midden Limburg een jobcoach wijk-werken aangeworven. Zij moet de 3.669 niet-werkende werkzoekenden in de gemeenten vlotter begeleiden naar een duurzame job. Bedrijven en gemeenten die beroep doen op zo’n wijk-werker, betalen mee aan het systeem. “Zo investeren bedrijven en gemeenten mee in kansen voor langdurige werkzoekenden”, klinkt het.
 4. Veiligheidsagent werd kunstenaar na aanslagen in Zaventem en verovert nu expo’s tot in Dubai: “Het is blijkbaar hip om een Vogels in huis te hebben”
  PREMIUM
  Tessenderlo

  Veilig­heids­agent werd kunstenaar na aanslagen in Zaventem en verovert nu expo’s tot in Dubai: “Het is blijkbaar hip om een Vogels in huis te hebben”

  Het levensverhaal van Frans Vogels (58) uit Tessenderlo leest als een boek. Tot aan de bewuste 22 maart in 2016 was hij veiligheidsagent in Zaventem, maar na de aanslag besloot hij het roer om te gooien. Hij opende ook een art rock-café waar hij zijn kunstwerken tentoonstelt naast een grote selectie bieren. Sindsdien ging alles in een stroomversnelling en nu is Frans wereldberoemd met zijn werken.