Achter het Chinees Paviljoen wordt een nieuwbouw geplaatst (zie achteraan op het beeld).
Volledig scherm
PREMIUM
Achter het Chinees Paviljoen wordt een nieuwbouw geplaatst (zie achteraan op het beeld). © RV

Oorlogsmuseum ‘Liberation Garden’ moet in najaar 2022 openen

LeopoldsburgHet nieuwe museum Liberation Garden moet in het najaar van 2022 geopend worden. Het Chinees Paviljoen wordt uitgebreid met een nieuwbouw en het geheel moet architecturaal aansluiten bij het militaire erfgoed in de omgeving. Zo wordt Noord-Limburg ‘de Oosthoek van WO II’. “Het project moet ervoor zorgen dat de gemeente weer kan opleven”, zegt burgemeester Marleen Kauffmann (CD&V).

  1. Spoedafdeling Hasselt bezwijkt onder druk door niet-gevaccineerden en dronkaards: “Die derde boosterprik moet er nú komen”
    Play
    Hasselt

    Spoedafde­ling Hasselt bezwijkt onder druk door niet-gevacci­neer­den en dronkaards: “Die derde booster­prik moet er nú komen”

    De spoedafdeling van het Jessa Ziekenhuis in Hasselt bezwijkt stilaan onder de druk. In vergelijking met 2019 is het aantal aanmeldingen op de afdeling gestegen met 20 procent. Vooral personen met een alcoholprobleem én niet-gevaccineerden met coronaklachten die uiteindelijk niet moeten opgenomen worden. Volgens insiders heeft het personeel er al over nagedacht om het werk neer te leggen. “De druk is enorm en dan moet het winterseizoen nog beginnen”, zegt directeur Jos Vandekerkhof.